Når han ikke jobber som verktøymaker er Dag Frode ute og jakter blinkskudd

BLINKSKUDD: To dompaper – en han og          en hun – «viser seg» for hverandre. Blinkskuddet er et resultat av Dag Frode Holms fotojakt.Foto: Dag Frode Holm

BLINKSKUDD: To dompaper – en han og en hun – «viser seg» for hverandre. Blinkskuddet er et resultat av Dag Frode Holms fotojakt.Foto: Dag Frode Holm

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Se bildene her.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Dag Frode Holm kombinerer naturopplevelser og fotografi. Han er månedsvinner for mai i konkurransen «Friluftsliv med OA».

Verktøymakeren fra Bøverbru er til daglig å finne hos Raufoss Offshore AS – tidligere verktøyfabrikken – i Raufoss Industripark. På fritida kopler han av med friluftsliv og fotojakt.

– Naturfotografi er hobbyen min. Jeg ferdes mye i nærmiljøet, så vel i kulturlandskapet som på Totenåsen og Trevannsåsen, sier Holm, som benytter alle årets 12 måneder til friluftsliv og naturfotografering.

Blinkskudd

Månedsvinneren av «Friluftsliv med OA» for mai er ny deltaker i konkurransen denne måneden. Og når han først har meldt seg på, har han gjort det skikkelig. Holm har levert bilder til 9 av de 20 oppgavene, og flere bilder innenfor mange av kategoriene.

Ett bilde fanger øyet mer enn noen andre. Det er et sylskarpt blinkskudd av to dompaper – en hun og en han – som «viser seg» for hverandre.

– Det er ofte mye venting for å fange slike bilder. Fotografering av ville fugler og dyr handler 90 prosent av tiden om å vente på det rette øyeblikket i det riktige lyset. Jeg benyttet to blitser da jeg tok bildet av dompapene. Den ene til å fryse bildet på kort lukkertid, forteller han.

Stor aktivitet

Dag Frode Holm var med og stiftet Naturfotografene Gjøvik Land Toten i 2011. Foreningen har cirka 15 aktive medlemmer, som samles til månedlige temakvelder og felles turer.

Han er også aktiv til å dele bilder på nettsteder og i magasiner for naturfotografi, har deltatt i flere norske mesterskap og holdt utstillinger.

Artikkeltags