En mannlig bilfører ble fratatt førerkortet etter et trafikkuhell ved Svingen langs fylkesveg 33 utenfor Gjøvik.

Uhellet skjedde like etter midnatt.

Føreren skal ha sovnet bak rattet. Det er ikke mistanke om ruskjøring og sak er opprettet, sier operasjonsleder Sidsel Svarstad til Oppland Arbeiderblad mandag morgen.

Hun opplyser at føreren framsto uskadet og at bilen måtte berges.

Tre campingvogner på Kvamskogen utbrent

Tre campingvogner er utbrent i brannen på Kvinnhovden i Kvam og en fjerde er brannskadd etter en omfattende brann på en campingplass.

Det er ikke meldt om skadde personer.

– Vi har ingen savnetmeldinger eller opplysninger som tilsier at det var noen i vognene som brant, sier operasjonsleder Stine Mjelde i Vest politidistrikt til Bergensavisen.

Politiet jobber med å kontakte eierne av campingvognene.

Brannvesenet fryktet både at brannen skulle spre seg, og at gassflasker i vognene skulle eksplodere. Det ble opprettet en sikkerhetssone på 300 meter.

Totalt fire voksne og to hunder måtte evakueres fra to hytter i nærheten av brannen. Ved 20.40-tiden var sikkerhetssonen opphevet, og de fikk komme tilbake til hyttene sine.

Fem gassflasker hadde da blitt hentet ut fra brannstedet. Årsaken til brannen er ikke kjent, og politiet skal etterforske hendelsen.

Vognene står på Kvamskogen camping. Campingplassen har 100 plasser. Håkon Steine, som eier campingplassen med kona Solveig, forteller at de blir nedringt av bekymrede campingeiere. De vet foreløpig ikke hva som har skjedd.

– Vi kommer oss ikke nærmere på grunn av sikkerhetssonen. Det er ingen god følelse å se at det brenner på campingplassen, og at vi ikke får gjort noe her vi står, sier han til BA.

SV-Kaski krever høyere skatter i statsbudsjettet

SV vil kreve økte skatter for å unngå kutt i velferden i statsbudsjettet for neste år. Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) har lovet et stramt budsjett.

Etter at budsjettet er lagt fram, venter budsjettforhandlinger med SV, som er regjeringens foretrukne budsjettpartner. SVs finanspolitiske talsperson, Kari Elisabeth Kaski, varsler at de vil stille harde krav om at det ikke skal gjøres kutt i velferden i budsjettet.

Hun er også klar på at økte skatter for dem med høyest inntekt blir et krav fra partiet.

Kommunene kan miste rett til å innføre lokale tiggeforbud

I høst vil SV fremme forslag om å fjerne kommunenes mulighet til å ha lokale tiggeforbud.

Senterpartiet vedtok sammen med Frp og Høyre å endre loven i 2016 slik at kommunene fikk anledning til å innføre lokale tiggeforbud. Nå kan Sp være i ferd med å snu. Sps Iver B. Prestbakmo i justiskomiteen sier partiet stiller med «åpent sinn» til SVs forslag. – Dette skal vi ta til vurdering når det kommer, uten å konkludere nå, sier han.

Ti drept i knivstikkingsepisoder i Canada

Canadisk politi jakter på to menn etter at ti mennesker er drept og minst 15 såret i en serie knivstikkinger i Saskatchewan-provinsen.

De to mistenkte har etter alt å dømme gått løs på folk helt vilkårlig på 13 forskjellige steder i indianerreservatet James Smith Cree Nation og den lille byen Weldon, nordøst for Saskatoon. Minst 15 av et hittil ukjent antall sårede er sendt til sykehus.

Politiet kjenner ikke til noe motiv for drapene. De mistenkte antas å være væpnet og farlige, og ble sist sett i provinshovedstaden Regina.

Uventet stort flertall mot ny grunnlov i Chile

Chilenerne har med uventet stort flertall stemt imot utkastet til ny grunnlov i landet, enda chilenere flest ønsker å bytte ut den gamle grunnloven.

Etter at 99 prosent av stemmene var opptalt, ledet nei-siden med 61,9 prosent mot i 38,1 prosent for ja-siden.

Økende skepsis til enkelte punkter i forslaget, særlig om å legalisere retten til abort og å innføre særrettigheter for urbefolkningen, ligger trolig bak avvisningen av forslaget.

Ukrainas statsminister søker våpen i Tyskland

Ukrainas statsminister Denys Sjmyhal hadde med seg en ønskeliste om våpen, blant annet Leopard stridsvogner, da han besøkte Berlin søndag.

Sjmyhal ble mottatt med en æresgarde utenfor statsministerkontoret da han kom til samtaler med den tyske statsministeren Olaf Scholz, et tegn på at forholdet mellom de to landene er på bedringens vei etter at Tyskland tidligere nølte med å sende våpen.