Nasjonale koronatiltak ventes i dag - kriseledelsen i Gjøvik møtes i ettermiddag

MØTES IGJEN: Kriseledelsen i Gjøvik hadde digitalt møte i helgen, men mandag klokka 15 samles de igjen for å drøfte koronasituasjonen i kommunen. Dette bildet ble tatt da kriseledelsen møttes på tampen av forrige uke.

MØTES IGJEN: Kriseledelsen i Gjøvik hadde digitalt møte i helgen, men mandag klokka 15 samles de igjen for å drøfte koronasituasjonen i kommunen. Dette bildet ble tatt da kriseledelsen møttes på tampen av forrige uke. Foto:

Klokka 15 samler kriseledelsen i Gjøvik seg til nok et alvorstynget møte i forbindelse med koronasituasjonen.

DEL

Siden fredag 16. oktober har det blitt påvist 48 nye tilfeller av koronavirus i Gjøvik. Det betyr at det samlede smittetallet siden mars er 80 personer. Mandag morgen møtte barn og unge opp til skoler og barnehager i rød beredskap i kommunen.

Det er mandag ettermiddag, i en pressekonferanse klokka 16, ventet at regjeringen strammer inn de nasjonale tiltakene. Ifølge NRK kan det for eksempel bety at man strammer inn reglene for utenlandske arbeidere. I store byer vil regjeringen, ifølge TV 2, pålegge munnbind og sette strengere krav til antall på arrangementer i offentlig og privat regi.

TV-kanalen har antydet at det kan være akutelt å redusere antallet som kan delta på et selskap i hjemmet fra 20 til 10.

– Vi står foran den mest alvorlige situasjonen nå med å snu smitten siden mars, sa helseminister Bent Høie til TV 2 i helgen.

Assisterende helsedirektør Espen Nakstad har uttrykt bekymring overfor TV 2. Han sier at regjeringen vil sette inn tiltak målrettet mot kommuner og regioner med mye smitte. I tillegg må personer som befinner seg i kommuner med lite smitte forvente å måtte forholde seg til nye nasjonale tiltak. Gjøvik er ikke blant de kommunene som har mest smitte akkurat nå.

Statsminister Erna Solberg, kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad holder pressekonferanse om koronasituasjonen.

Hvilke tiltak som iverksettes, vil få få betydning også for hva kriseledelsen i Gjøvik bestemmer seg for. De har berammet et møte som starter klokka 15 og som da trolig vil pågå inn i regjeringens pressekonferanse en time senere.

Tidligere har blant annet ordfører Torvild Sveen, som i helga gikk ut i permisjon, sagt at det ikke er grunn til å stramme inn de lokale tiltakene fordi man har kontroll på de gruppene som har blitt smittet.

Over 1000 personer er i karantene i Gjøvik og flere skoler og barnehager er direkte påvirket av koronautbruddet som har preget kommunen den siste uka. Det er anbefalt at idrettslag som opprettholder treninger gjør det med én meters avstand og at all kampaktivitet opphører.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken