Emil Viktor Sveum fra Gjøvik Atletklubb tok også i år gullmedalje i vektløfter NM for menn junior ( i regi av Breimsbygda IL / Sandane ) i vektklasse inntil 55 kg. Han forbedret samtidig sine egne gjeldende norske rekorder i både rykk, støt og sammenlagt.

Louisa Hjelmås imponerte stort, satte nye personlige rekorder i både rykk, støt og sammenlagt. For dette ble hun premiert med bronse medalje i klasse 76 kg kvinner junior.

Emil Viktor som nå har løftet i vektklasse 61kg siste tiden, valgte å gå ned halvannen kilo i kroppsvekt til vektklasse 55 kg. Dette for å gjøre et siste stevne der, før han ugjenkallelig vokser seg ut av klassen. Målet var å forsøke å forbedre sine egne norske rekorder, og dette ble en ubetinget suksess.

I rykk startet Emil Viktor på 65 kg og dette gikk lett. Neste vekt på 70 kg og ny norsk rekord, gikk også meget lett. I siste løftet valgte Emil Viktor å gå for tangering av personlig rekord på 72 kg. Han manglet litt krefter etter å ha gått ned i vekt og dette gjorde at det ble en hårfin bom. I støt gikk 75 kg greit opp i første løftet. I andre løftet gikk Emil Viktor for forsøk på norsk rekord med 81 kg. Vekta gikk elegant opp på strake armer og ble godkjent. Villdyret våkna, og Emil Viktor forlangte nå 85 kg på stanga. Tangering av egen personlig rekord, satt i klassen over. Teknikken stemte, og både viljen og styrken var der. 85 kg gikk over hodet og alle tre dommere godkjente løftet. Med støtet på 85 kg fikk Emil Viktor 155 kg sammenlagt, noe som resulterte i 242.44 poeng og en 8de plass totalt av alle juniorene uansett vektklasse.

Verd å merke seg at Emil Viktor fremdeles er ungdomsløfter, men reglene er slik at om man klarer kravet til NM-Jr. så kan man delta her og kjempe mot de «større gutta».

Louisa Hjelmås stod for dagens andre medalje til Gjøvik Atletklubb. Flott løfting og forbedring av personlige rekorder over det hun hadde sett for seg på forhånd, gjorde at hun erobret bronse medaljen i denne klassen hvor det for øvrig var tøff konkurranse og tett mellom resultatene.

Louisa startet i rykk på 63 kg. En sikker vekt og løftet gikk fint. I andre forsøk gikk Louisa for ny personlig rekord. Et fint løft og 68 kg godkjent. Medaljekampen var i gang, og vi øynet sjansen med 70 kg på stanga. Uredd og tøff løftet Louisa vekta opp på strake armer, og kunne juble over 3 hvite lys fra dommerne.

I støt gikk første løftet på 75 kg fint. Neste løft på 80 kg klarte Louisa å få opp, men løftet ble underkjent pga. etterpress med armene. Det ble dermed omforsøk på 80 kg. Denne gangen var det full konsentrasjon og alt stemte flott. Vekta opp og godkjent. Med 150 kg sammenlagt og 182.11 poeng ble Louisa dermed nummer 9 på rankingen NM junior kvinner 2022.k