Toten Montessoribarnehage er den første private barnehagen i Østre Toten til å slukke lyset. Dagens regjering med Ap i spissen og SV og Rødt som lokomotiv i bakenden av toget, arbeider hardt for å rasere de gode tilbudene de private barnehagene gir. Hvilken barnehage blir den neste til å falle i distriktet vårt?

Regjeringen med støttepartier svartmaler de gode, nære barnehagene vi har, og deres siste trekk er å ødelegge pensjonsordningen ved å gi private barnehager mindre pensjonspåslag enn det kommunene får for sine ansatte.

Private barnehager har vært helt nødvendig i Norge for å få full barnehagedekning. I jakten på noen velferdsprofitører, som de kaller dem, raserer de nå private barnehager fra bunnen av. Deres neste trekk ligger klart: Forslag om at kommunene skal overse foreldrenes ønsker når de søker barnehageplass, skal bli lov, slik at kommunene kan tvinge barna inn i kommunale barnehager. Dette forslaget vil skape en bølge av konkurser.

I foreldreundersøkelser ser man år etter år at private barnehager får best tilbakemeldinger. Dette til tross for at de får mindre penger enn kommunens barnehager, da pengene de får i år er det kommunene brukte i snitt på barnehage for to år siden. De drifter da mer populære og bedre tilbud enn de fleste kommunene klarer, uten å få kompensert for to års prisvekst og økende renter. Selvsagt vil de røde partiene kvitte seg med aktører som viser at det er mulig å drive effektivt og godt samtidig.

I Østre Toten har private og kommunen delt barneflokken mellom seg. Det har vært nødvendig, men også et samarbeid som har vært godt for alle parter. Slik Ap, SV og Rødt nå herjer med barnehagesektoren, frykter jeg at Toten Montessoribarnehage er begynnelsen på slutten for flere gode, nære og populære barnehager i vårt distrikt. Vi vil rett og slett få et fattigere tilbud for barna våre, og en stor usikkerhet som ødelegger både foreldrenes og de ansatte i sektorens nattesøvn.

Som om ikke dette er nok, har vår kjære regjering ikke gjort stort for å hjelpe barnehagene, industrier og bedrifter ut av strømkrisen som de har vært med på å skape. Så de siste som går må huske å slå av lyset, for ellers kan din flotte barnehage bli nestemann på regjeringens dødsliste.