Når og hvordan har styret i Helse sør-øst fått ansvaret for å bestemme samfunnsutviklingen i Innlandet?

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Når og hvordan har styret i Helse sør-øst fått ansvaret for å bestemme samfunnsutviklingen i Innlandet? De mener at det er best å ha sykehuset nær Hamar for å styrke Hamar som Innlandets hovedstad. Dette samsvarer ikke med politikernes planer om «Mjøsbyen» som skal sørge for balansert utvikling på begge sider av Mjøsa?

Vi kjenner alle til store og vanskelige konflikter flere steder når et nytt sykehus skal bygges og erstatte to eller flere. I Innlandet fikk styret i Helse sør-øst en gave servert på sølvfat: her var det blitt politisk enighet om plassering av det nye sykehuset ved Mjøsbrua. Så roter styret alt til ved å ikke respektere politikernes valg. Det er helt utrolig arrogant og dessuten respektløst overfor våre demokratisk folkevalgte organer.

Argumentene for dette er søkte og delvis basert på faktafeil og dårlig lokalkunnskap. For mange av oss er grunnen helt tydelig; det er sterke krefter i styret og dets støttespillere som ser det som sin oppgave å styrke utviklingen av Hamar. Nå er det på tide å bytte ut dette styret med folk som forstår at deres oppgave er det medisinskfaglige, å sørge for at alle innbyggerne i fylket får et likeverdig helsetilbud. Styrets oppgave er ikke å lage sin egen agenda for samfunnsutvikling.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken