Som 10. klassing, kjenner jeg på et stort stress når jeg nærmer meg tiden til å ta store valg. Og da hjelper det ikke når jeg ikke føler meg klar for det neste steget i livet.

Kan være at jeg er redd for et nytt kapittel, men kan også være fordi at jeg ikke har lært det jeg føler jeg trenger å lære.

Jeg trenger ikke mange timer med nynorsk skriving for å forstå nynorsk. Kunne heller brukt de timene til å fordype meg i faglig skriving og bli bedre på å holde meg formell i språket. Jeg trenger ikke å ha en stor oppgave i nynorsk som teller mye på karakteren min, når jeg kan vise mine egenskaper i skriving på bokmål.

Jeg trenger å repetere setningsstruktur og grammatikk, ikke skrive en refleksjon på en bok jeg ikke lærte noe av.

Hvor blir av det viktige skolen skal lære oss? Lære å skrive CV, lære å kommunisere bra med andre mennesker, lære meg å referere til kilder i en tekst? Det er mye med fagene på skolen som er bra, men enkelte ting burde bli bedre. Slik at vi ungdommer får best utgangspunkt når vi skal ta det store steget fra grunnskole til videregående.

Jeg trenger heller ikke å bruke bortkastet tid hjemme med oppgaver vi ikke engang har bruk for. Oppgaver som blir sett på èn gang, før den går i glemmeboken. Hvorfor legger mer stress på oss ungdommer, når vi allerede sliter? Det er mange som ikke skjønner med en gang hva vi går igjennom, og da hjelper det ikke at vi begynner på noe nytt.

La oss lære og forstå, selv om vi bruker litt lengre tid. Er det ikke derfor vi går på skolen?

Anonym elev, Gjøvik