Omsetningsøkning for Nammo i første halvår

Nammo øker

Nammo øker

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Nammo leverer et godt resultat første halvår 2016. De rapporterer om en omsetning på 1 930 millioner kroner for perioden i ei pressemelding.

Flere viktige kontrakter og et teknologisk gjennombrudd fører til lyse tider for Nammo AS.

Tilnærmet «all time high»

Dette er en økning på 339 millioner kroner i samme periode i fjor.

Driftsresultatet er 191 millioner kroner sammenliknet med 68 millioner kroner i fjor.

Bedriften kan også vise til rekordhøyt resultat ved utgangen av andre kvartal.

– Vi har hatt høyt fokus på interne strukturforbedringer siden begynnelsen av året og det er gledelig å se at dette allerede nå gir resultater. Med økt fokus på lønnsom vekst og en tilnærmet «all time high» ordrereserve kan vi føre Nammo trygt videre inn i 2017, sier konsernsjef Morten Brandtzæg. 

Ordreinngangen er på 2 419 millioner kroner mot 2 021 millioner kroner i 2015. Dette gir en ordrereserve ved utgangen av juni på 5 783 millioner kroner.

Hybridrakett

Nammo har dette halvåret vunnet flere viktige kontrakter det siste halvåret, både i Norgen og i Nord Amerika. I begynnelsen av juni åpnet bedriften et nytt kontor i New Dehli i India, og har også ytterligere forsterket samarbeidet med det finske forsvaret om forsyningssikkerhet og kapasitet.

I juni hadde Nammo et teknologisk gjennombrudd. De gjennomførte en vellykket, fullskala test av en «flight ready» hybrid rakettmotor for romfart, opplyser de i ei pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken