Nammo satser mer på USA

NORSK VÅPENPRODUSENT: Den norske våpenprodusenten Nammo oppretter et distribusjonssenter i Missouri. Her vitenskapsmannen Wernher von Braun med følge på reinsdyrjakt på Hardangervidda i 1970. Foto: Erik Thorberg / NTB scanpix

NORSK VÅPENPRODUSENT: Den norske våpenprodusenten Nammo oppretter et distribusjonssenter i Missouri. Her vitenskapsmannen Wernher von Braun med følge på reinsdyrjakt på Hardangervidda i 1970. Foto: Erik Thorberg / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Ammunisjonsprodusenten Nammo utvider i USA og oppretter et distribusjonssenter i den amerikanske delstaten Missouri

DEL

I en pressemelding opplyser det norsk-finske selskapet at hensikten er å styrke tilstedeværelsen i USA. Senteret får navnet Capstone Precision Group og vil være det sentrale knutepunktet for forhandlere av sivil ammunisjon for fire merker.

– De lokale myndighetene har vært veldig imøtekommende for å bidra til å utvikle dette prosjektet. Vi gleder oss til år med vekst gjennom dette senteret, sier Raimo Helasmäki, Nammos konserndirektør for sivil ammunisjon.

Det nye senteret vil i utgangspunktet sysselsette 13 personer og vokse til 21 løpet av de neste fem årene.

400 ansatte i USA

Nammo investerer 1 million dollar for å etablere senteret som vil dekke noe under 3.000 kvadratmeter like utenfor byen Sedalia. Administrerende direktør Morten Brandtzæg ser på etableringen som avgjørende for selskapets vekststrategi i USA. Nammo-gruppen har allerede mer enn 400 ansatte i USA.

Ammunisjon og rakettmotorer

Nammo har i alt 2.200 ansatte fordelt på mer enn 30 steder og kontorer i 14 land. Gruppen har hovedkontor i Norge og er en av verdens ledende leverandører av ammunisjon og rakettmotorer til både militære og sivile kunder.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken