Nammo og Forsvaret har signert tidenes største norske ammunisjonskontrakt

I BRUK: Ammunisjonen fra Nammo Raufoss AS skal brukes av det norske Forsvaret i minst fire år til. Det har tidenes største, norske ammunisjonskontrakt sikret.

I BRUK: Ammunisjonen fra Nammo Raufoss AS skal brukes av det norske Forsvaret i minst fire år til. Det har tidenes største, norske ammunisjonskontrakt sikret. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Nammo Raufoss AS har inngått en avtale med Forsvaret om levering av ammunisjon, tjenester og forsyninger for fire år framover til en verdi av 1,7 milliarder kroner.

DEL

Nyheten ble kunngjort fredag ettermiddag, og er historisk i norsk sammenheng. Aldri tidligere har det vært inngått en større ammunisjonskontrakt i Norge. Avtalen mellom Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) og Raufoss-bedriften ble signert på Akershus festning i Oslo.

– Det er helt avgjørende at Forsvaret har tilstrekkelig ammunisjon til operativ virksomhet og til beredskapslagre. Dette har vært en utfordring i mange år og jeg er svært fornøyd med at vi fåt dette i orden, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen til NTB.

I avtalen ligger det også en intensjonsavtale for mulig forlengelse etter de fire årene.

Nammo-direktør Morten Brandtzæg sier at bedriften er beæret over å få tilliten fra Forsvaret. Det understrekes også at langtidsplanlegging og helhetlig tankegang er en fordel for ammunisjonsprodusenten.

– Dette er en type kundeforhold vi setter stor pris på. Avtalen gir begge parter betydelige fordeler, både når det gjelder kostnader i fredstid og forsyningssikkerhet i krisetider og krig, sier Brandtzæg i en pressemelding.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken