SSB la nylig fram tall for drivstoffpriser. I juni var gjennomsnittprisen for bensin 26,16 kroner, og dieselen kostet 24,58 kroner. Det er en økning på over 60 prosent siden juni i fjor! Da lå prisene på henholdsvis 16.20 kroner for bensin, og 15,21 kroner for diesel. Vi har aldri sett slike drivstoffpriser i dette landet. Det er et regelrett ran av alle som er avhengige av bil, enten vi snakker om familier eller næringsliv. Fremskrittspartiet har fremmet forslag om å fjerne både veibruksavgiften og Co₂-avgiften på drivstoff, men har ikke fått gjennomslag.

Selv om både Vedum og Støre sier de har «forståelse» for at prisøkningene er krevende for mange, har de ikke klart å forstå hvor vanskelig den økonomiske situasjonen er for mange familier og bedrifter. Hvis de hadde gjort det, ville de redusert drivstoffavgiftene for lenge siden. Heldigvis følger de nøye med på hva som skjer her på berget.?

Det er på tide å våkne nå. Svært mange er avhengige av bil i Norge. Folk flest har ikke privatsjåfør. Folk flest må betale bil og drivstoff av egen lomme. Fort gjort å glemme den utgiften Vedum? Støre har vel aldri behøvd å engste seg for prisene? I dag koster strømmen her 238 øre + påslag fra kraftselskapet og nettleie. I juni 2021 var prisen nesten 100 ganger lavere. Plutselig er vinteren her og varmeovnen må igjen settes på. Mange gruer seg til det. Skal vi i framtiden ikke kunne leve og drive i distriktene?