Gå til sidens hovedinnhold

Nå kjæm jula til Hunndalen

Innsendt

Lørdag 12 desember blir det julestemning på Folkets Hus i Hunndalen når Globus kafé, Gjøvik frivilligsentral og Sielinja inviterer til julekonsert i Storsalen kl. 16 med pianist Anders Byfuglien og Sielinjas unge talenter på scena.

Konserten ble til etter at Sielinja fikk en hyggelig gave fra Totenbanken og kontaktet de andre for å høre om det var mulig å la seg gjennomføre. Og det ble de alle raskt enige om at var mulig. Monica på Globus hev seg rundt og begynte å lete etter husets juletre, slik at Storsalen skal få den rette stemningen og de har lagt gode planer for hva som blir servert denne dagen, som er dagen før 13 desember og santa Lucia. Kafeen holder åpent fra kl. 12–18 denne dagen. 4 av jentene i Sielinjas unge talenter har møttes jevnlig i høst og øvd inn julesanger til konsert på Kaffka helga før og det er dette reportoaretcde tar med seg i tillegg til noen andre små overraskelser. Disse 4 jentene begynner, tross sin unge alder å bli godt rutinerte solister i nærområdet. Kaja Christine er den som har lengst fartstid og sto på scena som solist allerede i 2014, 6 år gammel under årets frivilligdag. Hun har sunget i korene på Gjøvik kunst og kulturskole siden hun var 4 år, er fast hver sommer på sommerskolen Musikalenes verden, har sunget i Hunn barnegospel, er med i Musicalia på 3 året, solist i Frostroser på 7 året, og tar nå sangtimer hos Tove Lundborg og er med i Prosjektteateret til Marianne Steinsrud. I år deltok hun for første gang på Ukm med Aron Ødegård og sin egen oversatte versjon: I mine drømmer av A million dreams og på årets Into it, der hun tro til med Attention av Ulrikke Brandstorp. Hun har nok blitt preget av å bli født inn i en musikalsk familie der både mamma og pappa driver akrivt med musikk, og med en storebror som går drama på vgs, men det er liten tvil om at denne jenta går sine foreldre en høy gang, når det kommer til gehør og musikalitet.

Det var under audition til Musicalia vi traff Jenny Marie for første gang for 3 år siden. De to jentene fant tonen med en gang og har siden hengt sammen, som søstre. De spilte også Anna og Elsa under musikals i Gjøvik sammen etter auditionen. Jenny Marie var solist i sine foreldres bryllup og fikk der vist godt fram hvor flink hun er til å synge. Hun synger nå i barnekoret på Gjøvik kunst og kulturskole og var solist under Flere farger møtes i år. Hun spiller piano og har vært med på Musikalenes verden de siste to årene. Jenny er fast solist på Frostroser for 3. året på rad i år og i år er det 3. gangen hun synger på Kaffka. Hun var og solist på Ronny G. Berg sin julekonsert i Gjøvikhallen for noen år tilbake. Jenny har også vokst opp i ett musikalt hjem der både mamma og lillesøster Mathilda driver med sang og musikk, og det er tydelig at både hun og lillesøster skinner på scena.

Andrea har sunget i alle korene til Gjøvik kunst og kulturskole og er nå aktiv i ungdomskoret. Hun er med som solist i Frostroser for 6 året på rad og har vært med i Musicalia, men hun ga seg der for noen år siden. I år er det 4 gangen hun er med og har konsert på Kaffka. Hun får dessverre ikke blitt med oss på Folkets Hus da hun er opptatt med ungdomskorets Luciakonserter denne helgen. Andrea tar og sangtimer hos Tove Lundborg og har en mamma som har drevet mange år med korsang. Vi kan jo nevne blant annet under OL på Lillehammer, ungdomskoret og Gjøvik vokalensemble. Andrea har begynt å lære seg å spille gitar og er så å si selvlært på det.

I fjor var vi så heldige å bli kjent med Thea. Det er nesten utrolig at Thea ikke har drevet med sang tidligere, men hun spiller tverrfløyte i skolekorpset. Thea ble med i Musicalia og viste slik sangglede at hun ble spurt om hun hadde lyst til å bli med i Sielinjas unge talenter og hun smilte fra øre til øre. I fjor høst sto hun for første gang som solist, på høstkonserten vår på Kaffka og hun har etterlyst om når det blir flere konserter, for det ga mersmak. Thea er og født inn i en musikalsk familie der både storebror, pappa og tante driver med sang og musikk, faren til Thea er nemlig Gjøviks eget svar på Elvis.

Med oss på tangenter både på Kaffka og i Hunndalen har vi med oss Anders Byfuglien. Han er ett unikum og kan spille hva som helst I tillegg til at han er så lun og trygg at sceneskrekk bare forsvinner.

Anders er å se bak tangentene mange ulike settinger. Vi kan ikke nevne alle, men trekker fram Willow som skal ha egen julekonsert i år i Gjøvikhallen, Frostroser som har julekonserter i Hoff kirke og Musicals i Gjøvik som setter opp en mindre versjon over nyttår i Blackboxen

På gitar har vi med oss Bent Ove Myhrby som mange kanskje kjenner fra Frifant, men han er og aktiv i Gjøvik og Toten teater, Musicals i Gjøvik og har sitt eget band som spiller opp til dans og moro

Vi håper at julekonsert i Hunndalen gjør at publikum ønsker å komme. Det går nemlig rykter om at det kan bli en tradisjon om det nlir populært. Konserten passer for alle aldre, med varierte, kjente og kjære julesanger. Vi garanterer julestemning.

I år er det kun 50 plasser og alle billetter må forhåndskjøpes, det kan gjøres via Globus kafé. Vi tar smittevern på alvorlig alle publikummere føres opp på egne lister. Kom hvis du er frisk, bli hjemme om du er syk.

Kommentarer til denne saken