– Vi håper så mange som mulig vil benytte seg av denne muligheten. De som ikke leser OA så ofte, kan nå få et innblikk i hva vi leverer hver dag, helt kostnadsfritt, sier ansvarlig redaktør Erik Sønstelie.

Leserne som vil ha gratis tilgang, vil bli bedt om å logge inn med aID. Hvis man ikke har en bruker fra før, må det opprettes. Du trenger ikke oppgi betalingsinformasjon, og det vil ikke bli trukket penger når tilgangen løper ut i februar.

Utviklingsredaktør Mina T. Watz håper mange vil benytte seg av denne unike muligheten til å følge de lokale nyhetene.

– Ved å lese lokalavisen skal du kunne føle deg ekstra opplyst og orientert. Saker som helt sikkert vil fortsette å dominere nyhetsbildet gjennom januar, er strømkrisen og smittesituasjonen. Vi merker at nyhetsåret er godt i gang, noe vi jo elsker, sier Watz.

Gratis etter hackerangrep

Tilbudet gjøres i forbindelse med at OA gjenoppretter krav om at man må være innlogget abonnent for å få tilgang til eksklusivt innhold.

Fra 28. desember og frem til torsdag 6. januar har alle plussartikler i OA vært tilgjengelig for alle. Dette skjedde som en konsekvens av at OAs tjenesteleverandør Amedia ble rammet av et dataangrep.

– Da systemene våre ble rammet, ble tilgangen til plussartikler rutinemessig åpnet for å sikre at alle abonnenter får tilgang til journalistikken de har betalt for. Nå vet vi at vi er i stand til å gi abonnentene som har betalt trygg tilgang til journalistikken. Samtidig gir vi altså andre muligheten til å lese oss gratis ut januar, sier Sønstelie.

Abo-system nede

En rekke systemer er fortsatt rammet av dataangrepet mot Amedia, som er eier og tjenesteleverandør for OA og andre norske lokalaviser over hele landet.

Dette har noen konsekvenser for eksisterende abonnenter.

– Vi har fortsatt ikke tilgang til vårt abonnementssystem. Dette betyr blant annet at det ikke er mulig å si opp abonnementet på nåværende tidspunkt, og det er heller ikke mulig å bli abonnent på vårt felles abonnementsprodukt +Alt, sier konstituert forbrukermarkedsdirektør i Amedia, Carl Gustaf Eriksson.

Dette jobbes det med å finne løsninger på.

– Vi ønsker at det skal være så enkelt som mulig både å kjøpe og å si opp abonnementet sitt på våre aviser.

Her er noen av de viktigste sakene vi har publisert de siste dagene som du nå kan lese med gratis registrering: