Gå til sidens hovedinnhold

Nå kan du melde på laget ditt: Klart for Knøttiaden og andre lokale fotballcuper i høst

Sett av datoen lørdag 25. september. Da er det klart for en ny utgave av Knøttiaden – to år etter at den sist ble arrangert.

Koronapandemien har satt en effektiv stopper for massemønstringer av alle slag i over ett år, men nå ser det endelig ut til at cuper, turneringer og andre store idrettsarrangement skal kunne gå som planlagt.

Det gjelder også Knøttiaden – Oppland Arbeiderblads tradisjonsrike fotballfest for de aller yngste. Lørdag 25. september er datoen, Nammo stadion og den nye storhallen på Raufoss er stedet og Raufoss Fotball er teknisk arrangør.

– Vi er veldig glade for å kunne invitere til Knøttiaden igjen, og ikke minst til topp baneforhold her på Raufoss, sier sports- og administrasjonssjef for barn og ungdom i Raufoss fotball, Thomas Andersen.

Det er åpnet på påmelding, og 25 lag har allerede meldt sin ankomst. Kanskje kan vi komme opp i like mange lag som da Gjøvik-Lyn arrangerte den foreløpige siste utgaven av Knøttiaden, for øvrig den 46. i rekken, i 2019. Da skapte ikke mindre enn 126 lag fotballfest på Gjøvik stadion.

SK Gjøvik-Lyn og Raufoss arrangerer Knøttiaden annethvert år. For Thomas Andersen er det første gang han er på arrangørsiden i Knøttiaden.

– Men jeg har vært med som fotballtrener. Knøttiaden er en tradisjon og er alltid like moro.

Turneringen er åpen for jenter og gutter i alderen seks til ni år. De to yngste årsklassene spiller på 3er-bane, de to eldste på 5er-bane.

For å melde laget ditt på Knøttiaden, kan du gå inn her. Påmeldingen og deltakelse i Knøttiaden er gratis. OA-TV vil sende noen av kampene i Knøttiaden direkte.

Les også

Gard (22) scoret perlemål etter langt skademareritt: – Deilig å se den gå inn

Gratis turnering

På Nammo stadion blir også Raufossturneringen for årsklassene 10 til 14 år arrangert. Den spilles helga 4. og 5. september.

De tre yngste årsklassene spiller 7er-fotball og de to eldste 9er med sluttspill. Alle påmeldte lag får kamper både lørdag og søndag.

Det er gratis for alle lag å delta, og for å meldte på ditt lag, kan du gå inn her. Påmeldingsfrist er 20. august.

– Vi ønsker å få med flest mulig lag i denne turneringen. Derfor har vi valgt å gjøre den gratis, sier Thomas Andersen.

Raufoss planlegger også sin tradisjonsrike romjulscup i storhallen.

Les også

Henrik jublet da gamleklubben var slått: – Vi var mye bedre enn dere

Flyttet Gjøvik Cup

Vind IL er en dreven cuparrangør, og har i mange år hatt ansvaret for Gjøvik Cup for de aller yngste, samt Adidas Cup for 13 år og opp til junior.

Gjøvik Cup har alltid gått av stabelen rett etter skolestart. Nå har klubben flyttet turneringen til månedsskiftet september/oktober.

I tillegg har Vind utvidet cupen til også å gjelde opp til og med 13 år. 10–13 år spiller 7er- og 9er-fotball 25. og 26. september, mens de yngste, 6–9 år – som spiller 3er- og 5er-fotball – har sine kamper helga 2. og 3. oktober.

– Vi valgte å flytte Gjøvik Cup fra august på grunn av usikkerheten rundt koronareglene. Om det blir en permanent flytting, gjenstår å se, sier markeds- og arrangementssjef i Vind IL, Roy Pedersen.

Les også

Tre skilte seg ut på spillerbørsen: Raufoss skjøt med løskrutt – tapte 0–1 for FFK

Over 40 lag

Han kan fortelle at det begynner å komme inne en del påmeldinger til Gjøvik Cup.

– Så langt har vi over 40 lag, men erfaringen viser at de fleste påmeldingene kommer etter skolestart, fortsetter Pedersen, som setter stor pris på å kunne ta i bruk GOBB-hallen også til større arrangementer, nå som det er lempet på koronarestriksjonene.

For å melde på laget ditt til Gjøvik Cup, kan du gå inn her.

Innledningskampene i Adidas Cup er allerede i gang. Det er i alt 355 lag påmeldt i klasse G13 til G19 og J13 til J17.

Gruppespillet skal være ferdig i begynnelsen av september, mens sluttspillet – med semifinaler og finaler – spiller på Gjøvik 16. og 17. oktober.

Les også

Andreas (25) er klar for eventyrjobb: – Jeg fikk flybillettene på mail nå

Grascup i Kolbu

Kolbu KK – som nå er den eneste klubben i Kolbu – har planlagt en ny cup for gutter og jenter mellom 7 og 12 år på sine to flotte grasbaner i Kolbu og på KK-plassen.

Den går av stabelen helga 13. til 15. august, altså helga før skolestart, og vil bli tilpasset de gjeldende koronaregler. 23 lag er allerede påmeldt til turneringen, hvor Kolbu KK lover minimum fire kamper for hvert deltakende lag.

For å melde på laget ditt til cupen til Kolbu Gras-Cup, kan du gå inn her. Påmeldingsfristen er 1. august.

SK Gjøvik-Lyn vurderer en cup seinhøstes.

– Vi vil forsøke å få til noe for aldersgruppa 6–12 år i oktober. Dessuten har vi syslet med planer om å dra i gang den populære Karneval Cup neste år, sier styreleder Geir Langedrag i SK Gjøvik-Lyn.

Kommentarer til denne saken