Trollrock lanserer nå programmet på Huldrescena til årets festival. Dette er band som spiller mellom aktørene på hovedscenen.

– Det er noen navn som folk vil dra kjensel på og noen navn man vil være glad man har opplevd, sier Trond Rogne i Trollrock.

– Frøkedal og Familien er Anne Lise Frøkedal fra Etne som vel kan karakteriseres som Norges rockedronning. Hun har spilt i mange band, blant annet sammen med Øystein Greni i BigBang. Det er snakk om fengende riff fra en imponerende gitarist.

Marit Warberg Vestheim og Dumpster Divas

– Marit Warberg har spilt på Trollrock før og nå har hun med seg et band satt sammen av lokale musikere. Det går i en blanding av coverlåter og noe eget materiale. Vi liker alltid å være en festival der man kan vise noe av det lokale talentet og i år er det flott å presentere en så talentfull artist som Marit, sier Rogne.

– Dumpster Divas har vært et navn mange har spurt etter. De spilte her i fjor og med sin samfunnsengasjerte, uredde og kule stil, fenget det tydeligvis mange. De har jo røtter i Valdres og siden sist er de aktuelle med flere låter. Derfor er det på sin plass å ta de inn igjen for å dele denne uslepne diamanten med enda flere.

Øko-rock fra Hallingdal

Svarteper og Tonje Halbjørhus er fra nabodalføret Hallingdal. Hun har et særegent uttrykk med noe americana og visepop. Svarteper er samfunnsengasjert økorock som representerer det grønne skifte. De synger på dialekt og sammenligner seg selv med en miljøfrelst Stein Torleif Bjella.

Moskva til Trollrock

Lady Moscow kommer fra Oslo og er kjent som et vanvittig liveband - «Katzenjammer sin brutale storebror» Dyp stemmeprakt, ståbass og et ekstremt driv, kjennetegner bandet.

Eirik Sognnes er en popartist som skriver og synger på sognemål. Han har spilletid på NRK og noe man kan kalle en liten sommerhit med låten «Fredag» Spennende artist med sjel og tekstbaserte låter med driv.

– Han bor til daglig i Bergen og Trollrock er glade for å ha Sognnes på plakaten – flere bør låne et øre i denne retning, sier Rogne.

Festivalen sitt mest hardtslående band heter Wail. De har en vokalist som elsker oppmerksomhet, et mørk, melodiøs hardrock band som også gjør at man tenker på alt fra Twin Peaks til Tom Waits, sier festivalsjefen.