Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det vanlige folks tur

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

FO (Fellesorganisasjonen) er en partipolitisk uavhengig organisasjon som huser medlemmer som hver dag står opp for trygghet for de som står utenfor i samfunnet. En rød-grønn regjering tar over skiftet – nå er det vanlige folks tur!

Hvem er vanlige folk? Vi vet at vår opplevelse av livet er forskjellig. Den fattige kona kan oppleve å være veldig rik. Den rike onkelen kan oppleve å være veldig fattig. Vi vet at livskvalitet har noe å si for om vi opplever å lykkes i livet.

Vi vet at flertallet hos det norske folk opplever stor grad av lykke i hverdagen. Som sosialarbeider vet vi at mestring og felleskap avgjør om du har en høy grad av livskvalitet. Og at utenforskap er med på å redusere livskvaliteten.

Et skifte i norsk politikk står for døren. Men sammen med det skiftet tenker jeg at vi som mennesker også må ta et tak for fellesskapet. Om å inkludere de som står utenfor. Og hvem er så de? Det kan være vanskelig å vite.

Den opplevelsen er det den enkelte som sitter med for seg selv, alene om å føle seg fattig eller utenfor. Nå etter pandemien kan det være flere enn du tror som opplever det å stå utenfor.

Så om du stemte for en rød eller blå vind, om du ønsket et skifte eller ei, om du føler deg rik eller fattig, oppfordrer vi deg til å strekke ut en hånd, smil til den du møter, se hverandre. For vi vet at det kan utgjøre en forskjell.

Kommentarer til denne saken