Gå til sidens hovedinnhold

Nå er det nok

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Dagens forslag til vedtak ang ny sykehusstruktur og beliggenhet for det nye Mjøssykehuset, i all hovedsak utarbeidet av helsebyråkrater som ikke kan stilles politisk til ansvar, er provoserende lesning for en vestopplending. I det som for meg fremstår som en i beste fall uryddig prosess er, akk så forutsigbart for oss i Gjøvikregionen, Busteruds Hamar, Ringsaker og Lillehammer nok en gang vinnere og vi tapere.

Nå er det nok. Jeg aksepterer ikke at konsekvensene for bosetning, skatteinngang, næringsliv, universitetet, kompetente fagmiljøer og dermed videre utvikling i hele Vestoppland ikke vektes tyngre. Selvsagt skal det helsefaglige ivaretas, jeg har for øvrig stor tillit til helseinstitusjonene vi allerede har i regionen vår, men i saker som er så altomgripende og viktige for befolkningen, må man kunne forvente at et ekspertutvalg klarer å ha flere tanker i hodet på en gang.

Jeg aksepterer ikke at tett ved enstemmige politiske vedtak på fylkesnivå ikke betyr noe som helst og jeg nekter å føle meg så maktesløs og uten innflytelse i regionen der jeg bor, har familien og fremtiden min i.

Herved avgis det derfor følgende politiske løfter for fremtiden;

1) Ethvert parti som ikke er villige til å slåss for at dagens foreslåtte sykehusstruktur og funksjonsfordeling for Innlandet skrinlegges og at en ny kabal legges vil ikke få min stemme ved de kommende valg. Lokalt, regionalt og nasjonalt.

2) Ethvert parti eller politiker som ikke tar på alvor utfordringene med en helseforetaksmodell uten evne til eller krav om å lytte til politiske vedtak, vil ikke få min stemme ved neste korsvei.

Måten vi organiserer sykehusene våre på må enten nytenkes eller skrotes. De mange fakkeltogene landet rundt de siste årene forteller oss noe det. Ved å sette makt bak kravene våre kan vi velgere faktisk sørge for endring, kanskje det er på tide å begynne å ta konsekvensen av det vi faktisk mener og sier.Men politikere; Politikk er det muliges kunst. Ingen endelige vedtak er gjort. Bruk desember og jula godt, det er fortsatt knapper å trykke på og argumentet å framføre.

Gjør jobben for oss. Vi forventer faktisk det.

Kommentarer til denne saken