CARE Norge vil gjennom årets Tv-aksjonen gi mulighet for at 400.000 kvinner i noen av verdens mest sårbare områder kan skape et bedre liv for seg og sine. «Likestilling er ikke bare et mål i seg selv – det er også effektiv fattigdomsbekjempelse», skriver generalsekretær Gry Larsen.

Sett i en global sammenheng har jeg alt. Jeg har rettigheter, jeg har utømmelig med muligheter, jeg kan delta politisk eller påvirke den politiske prosessen gjennom forskjellige organisasjoner, og ikke minst så lever jeg i et trygt og fredelig land uten sult, krig, forfølgelse eller undertrykkelse.

Jeg må ikke kjempe for retten til å tjene penger eller bare retten til å være kvinne. Jeg er rett og slett veldig heldig som er født og oppvokst i Norge.

Men jeg tro det følger forpliktelse med å være født og oppvokst i Norge til privilegier, forpliktelser til å kjempe sammen med verdens befolkning for å gjøre verden tryggere, mer likestilt, og til et sted hvor vi alle kan kjenne på kroppen at menneskerettighetene også gjelder meg.

Årets TV-aksjon går til inntekt for CARE Norge. Innsamlingen vil gå til arbeidet for kvinners rett over egen penger, egen kropp og egen stemme. Kvinner i åtte forskjellige land skal få mulighet til å tjene egne penger, få opplæring i politisk lederskap og få undervisning og kunnskap til å bestemme over egen kropp.

Jeg oppfordrer derfor alle til å være med å støtte høstens vakreste eventyr, TV-aksjonen.

Sammen kan vi gi kvinner myndighet og håp.