Gå til sidens hovedinnhold

Nå blir det solskinn og sang med unge talenter

Innsendt

Den sjarmerende gjengen i Sielinjas unge talenter er mer enn spilleklare for å spre sommerglede til små og store på ulike scener i lokalmiljøet. Siden sist har bandet blitt utvidet med flere nye ansikter, som vi gleder oss til å la dere bli kjent med og de har gjennom de mørke vintermånedene øvd inn ett sprekt sommerereportoar med kjente og ukjente låter. Ingen utfordringer er for store for denne musikalske gjengen og de kommer med alt fra sarte viser, til danseband og rock.

Bandet ledes av den rutinerte og musikalske Aron Ødegård, som spiller piano og går andre året på musikklinja ved Gjøvik videregående skole. Han har vært med oss siden 2018, men vi ble kjent med Aron i 2016, den gang som en ung skuespiller som tok turen innom vår audition på Folkets hus i Hunndalen. Han er å se i filmen Psycobitch som ble spilt inn på Gjøvik for noen år siden, har hovedrollen i filmen Askedager som gjør det godt på ulike filmfestivaler rundt omkring i verden og er en av de nye røvernissene i filmen Nissene på Hovdetoppen 2 som ikke er gitt ut enda. Han har og vært med i flere år i Prosjektteateret med Marianne Steinsrud.

På gitar finner vi Martin Hafton Sæthermoen, også han går 2. året på musikklinja ved Gjøvik vgs. Han ble med takket være Aron, siden disse to går i samme klasse og vi trengte ny gitarist. Martin er en dyktig gitarist som spiller i flere andre band. Blant annet sammen med den nye bassisten vår, Håkon. I sommer skal Martin få utfolde seg med flere unike og spreke gitarsoloer på noen av låtene våre, det gleder vi oss til.

Håkon Raddum Hvitsand går 1. året på musikklinja ved Gjøvik vgs, Han forteller at han begynte å spille bass fordi det andre bandet hans trengte en bassist, men han er egentlig vokalist. Vi ble kjent med Håkon gjennom Musikals i Gjøvik hvor han har vært med i flere år. Han er i tillegg en dyktig skuespiller med flere oppsetninger sammen med Hov barne og ungdomsteater og animatør. Håkon sin store drøm er derimot å bli mattelærer.

På trommer har vi fått med oss Simen Brobakken, selv om bass er hans hovedinstrument. Simen fikk vi med oss etter at han var med på Into it i fjor og ble kjent med en av vokalistene våre. Simen er ofte med Contrazt, som crew og spiller blant annet i band med gitaristen vår Martin.

Vokalistene våre i sommer er:

Thea Arnesen, som ble med oss i 2019 og hadde sin første konsertopptreden på Kaffka den høsten. Thea elsker å drive med musikk og er i gang med å skrive egne låter som etterhvert vil bli å høre både på radio og Spotify og andre steder man kan streame musikk. Hun er med i Musicalia, Musicals i Gjøvik sin egen jr gruppe og spiller i korps.

Anette Gjendem ble med oss i 2019 på Toner på tunet. Hun har sunget flere år i kor og deltatt på Ukm. Hun forteller at hun gjerne ville være solist når hun gikk i kor , men at korlederen mente hun ikke sang bra nok. Det kan vi motbevise. Anette er en dyktig solist og utrolig dyktig til å tolke sanger.

Andrea Walheim har vært med siden vår første konsert på Kaffka i 2018. Hun har sunget i korene til Gjøvik kunst og kulturskole siden hun var liten og er sangelev hos Tove Lundborg. Hun er i tillegg fast solist i Frostroser og har vært med i Musicalia, Musikals i Gjøvik sin egen jr gruppe.

Kaja Christine Elton Myhrby har vært solist i Sielinja siden oppstarten. Hun har sunget i Hunn barnegospel og aspirant og barnekoret til Gjøvik kunst og kulturskole. Nå er hun sangelev hos Tove Lundborg, er med i Musicalia og hun er fast solist i Frostroser. Hun er og skuespiller i filmene om Nissene på Hovdetoppen.

Alle våre fire solister skal være med i ett spennende prosjekt dette året i samarbeid med Alexander Bryntesen i radioToten, som vi gleder oss til å etterhvert la dere høre mere om.

For de som ikke har hørt om Sielinja tidligere, ble gruppen startet i 2011 i forbindelse med Gjøviks byjubileum, med familiefilmen Nissene på Hovdetoppen. Siden da har de opptrådt i små settinger på familiedagen på Eiktunet og under Frivilligdagen i Gjøvik. I 2016 slo de seg sammen med Hunndalsforum, Gjøvik frivilligsentral og Trygg oppvekst og startet ungdomsklubben Hafu i Hunndalen. I 2018 gjennomførte de en talentkonkurranse i Folkeparken i Hunndalen og tok med seg 1, 2 og 3 plassen derfra og startet bandprosjektet Sielinjas unge talenter. Siden da har de opptrådt hver høst på Kaffka og i 2019 holdt de konsert på Toner på tunet for flere hundre publikummere. Ifjor holdt de sin første julekonsert på Folkets hus i Hunndalen, som de håper vil bli en tradisjon som føres videre.

Kommentarer til denne saken