Nå åpner det koronastengte sykehuset i Hamar igjen

SYKT: Sykehuset i Hamar ble rammet av Korona, nå åpnes det igjen.

SYKT: Sykehuset i Hamar ble rammet av Korona, nå åpnes det igjen.

Før helga testet tre pasienter ved en kirurgisk sengepost på sykehuset i Hamar positivt for koronavirus, nå åpnes sykehuset delvis opp igjen. Først når personalet er friskmeldt kan de jobbe for fulle mugger.

DEL

Sykehuset i Hamar åpnes igjen med begrenset aktivitet etter smitteutbruddet før helgen. Det er så langt ikke påvist nye smittetilfeller blant pasienter eller ansatte, skriver sykehuset i en pressemelding.

Som følge av smitteutbruddet på Hamar har Sykehuset Innlandet hevet beredskapsnivået fra grønn til gul beredskap. Det innebærer at flere pasientgrupper omdirigeres til de øvrige sykehusene.

– Selv om situasjonen nå er noe bedret, har vi valgt å opprettholde gul beredskap inntil videre, sier direktør medisin og helsefag i Sykehuset Innlandet, Ellen Henriette Pettersen.

De tre koronasyke pasientene er enten utskrevet til hjemmekarantene eller testet og isolert på en annen sengepost inntil videre. Alle pasienter som har vært innom avdelingen de siste to ukene er informert og satt i karantene.

For å redusere risiko for smittespredning er om lag 60 ansatte ved sykehuset i Hamar satt i hjemmekarantene. Flere av disse er testet i helgen og nye tester blir gjennomført mandag. De tester som er utført på pasienter og ansatte i helgen, er alle negative.

Det har gjennom helgen blitt gjennomført smittevask av den kirurgisk sengeposten. Sykehuset i Hamar åpner igjen mandag for polikliniske konsultasjoner, dagkirurgi og dagbehandling.

Øvrig aktivitet vil være begrenset på grunn av et høyt antall ansatte i karantene.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken