Skadeomfanget er uavklart for de to øvrige skadde, sier politistasjonssjef Håvard Revå ved Kongsberg politistasjon til Dagbladet.

Politiet bekreftet i 9.45-tiden at de hadde kontroll på den antatte gjerningsmannen. AMK-sentralen fikk melding om hendelsen klokka 8.48 fredag morgen.

Politiet mener det er tilfeldige personer som er knivstukket. VG skriver at det var brannvesenet som var først på stedet og pågrep gjerningsmannen.

Familierelasjon

Gjerningspersonen i knivstikkingen i Nore er siktet for grov kroppsskade, bekrefter Sørøst politidistrikt i en pressemelding.

Det er også en familierelasjon mellom gjerningspersonen og det ene offeret.

Politiet opplyser at det dreier seg om en familie med utenlandsk bakgrunn.

– Gjerningspersonen og den ene skadde er gift, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit i pressemeldingen.

En annen person ble også knivstukket.

Utendørs ved buss

Knivstikkingen skjedde utendørs, i nærheten av en Joker-butikk, ifølge Laagendalsposten. Bygda Nore ligger om lag 80 kilometer nordvest for Kongsberg. Avisa skriver også at privatpersoner skal ha holdt gjerningsmannen fast fram til brannvesenet og senere politiet kom til stedet.

Kommunikasjonssjef Åge-Christoffer Lundeby i Vy opplyser til NTB at to av deres busser sto i nærheten av Joker-butikken der hendelsen skjedde.

– To av våre busser sto nær denne Joker-butikken, vi har samtidig ikke mer innblanding i saken enn at våre sjåfører har snakket med politiet og deretter reist videre på rutene sine, sier han.

Ifølge Dagbladet har et kriseteam vært i kontakt med butikken. Også på Numedal videregående skole, som ligger like ved stedet, er det kriseteam på plass.

– Tragisk hendelse

Ordfører Jan Gaute Bjerke i Nore og Uvdal sier til VG:

– Det er selvfølgelig en dypt tragisk hendelse når noe sånt skjer. Kommunen vil bruke sitt apparat både på informasjon etter hvert og innkalle til nødvendig kriseteam, i samråd med politiet.

Kriseledelsen i kommunen ble samlet til møte klokka 10, sier han til NTB.

– Slike voldshandlinger er alvorlige og fortvilende, sier justis- og beredskapsminister Emilie Enger Mehl (Sp), som er orientert om saken.

Ifølge vitner Laagendalsposten har snakket med er det flere sykebiler og luftambulanser på stedet. To politihelikoptre skal ifølge avisen også være på vei.

Til TV 2 bekrefter Oslo-politiet at beredskapstroppen er i Nore og Uvdal kommune i forbindelse med fredagens hendelse.