– Jeg har en grei følelse og vi er godt forberedt. Vi har fått tilbake et par spillere etter skader og flere er på vei tilbake. Jeg har tro på at vi skal bite godt fra oss, sier Pål Tallerud.

FK Toten åpner sesongen mot Kongsvinger 2 på Gjemselund tirsdag klokken 20.00. Kampen sendes live på OA-TV/Direktesport.no.

– Det handler om å få en fin opplevelse for oss nå. Kongsvinger har favorittstempelet og kommer helt sikkert med et sterkt lag på hjemmebane. Vi skal slå nedenfra. Det er et fint utgangspunkt, sier han.

Svake treningskamper

Bakgrunnen for usikkerheten bunner ut i en forsesong preget av svake resultater og tynn spillerstall. Tapene har kommet på rekke og rad mot SK Gjøvik-Lyn, Brumunddal, Årdal FK, og Kolbu KK i cupen. Avbrutt av seier mot 4. divisjonslaget Skedsmo.

– Vi har vært ujevne i sesongoppkjøringen og har vært for svake i treningskampene. Vi har fått noen ørefiker. Samtidig har vi vært tydelige på at resultatet er underliggende i disse kampene. Samtidig har vi sett at vi er på høyde i perioder av disse kampene. Det handler om å få ut det beste i 90 minutter. Vi er også litt breiere i stallen vår nå, sier Pål Tallerud.

I forrige uke signerte FK Toten kontrakt med Lars Gunderstuen, som opprinnelig skulle spille for Reinsvoll denne sesongen. Trond Fodstad er også tilbake i troppen etter sin skulderskade i fjor høst. Jonas Immerslund Harefallet er også tilbake og klar for spill.

Nykommer

– Vi skulle gjerne hatt tre-fire spillere til. Jeg hadde håpet å få tilgang til noen spillere fra SK Gjøvik-Lyn som ikke er så aktuelle for A-laget der, men det har vist seg vanskelig, sier Tallerud.

Siden i fjor har Daniel Lisowski (fra Polen) og Markus Hilsen (fra SK Gjøvik-Lyn) kommet til klubben. Filip Burchardt og Daniel Kranska vil fortsatt være viktige spillere i kommende sesong.

– Selv om det ikke har gått helt på skinner i oppkjøringen har jeg stor tro på gutta. Jeg gleder meg til første seriekamp, sier Tallerud.