Bakgrunnen for konserten finner vi når en gruppe på ni elever ved 3. klasse på musikklinja på Gjøvik videregående skole i faget produksjon og ledelse før jul får i oppgave å lage og ikke minst gjennomføre en konsert.

Variert

– Vi bestemte oss for å kalle konserten «Grieg er digg» og har blitt enige om at Grieg absolutt er digg, sier Desirée Berg som er en av de ni elevene som har lagt sin elsk på Edvard Grieg. Hun forteller at Edvard Griegs musikk kommer til å være rammen rundt konserten, men at det likevel vil bli en variert konsert med klassisk musikk fra ulike epoker og komponister.

– I løpet av konserten vil publikum både høre «Norsk dans nr. 2» og «Bryllupsdag på Troldhaugen» av Grieg, i tillegg til 1. sats av Poulenc sin klarinettsonate, 2. sats av Haydns trompetkonsert og mye mer. Det vil bli både firhendig piano, trioer, oktett og en klarinettduo, sier Berg som ikke uventet legger til at gjengen gleder seg veldig til konserten.

Herb-merch

I dagens verden er det ikke nok å bare tilby publikum som kommer på konsert musikk. Man må ha noe ekstra på lur også, og her har elevene fulgt med i timen og fått laget merch:

– Vi har vært så heldige og fått Herbjørn «Herb» Skogstad i Oppland Arbeiderblad til å tegne Grieg for oss! Tegningen vil bli brukt til plakater, i tillegg har vi fått hjelp av Profil Grafisk til å trykke handlenett som vil være til salgs på konserten. Vi tenker at dette er med på å gi konserten det lille ekstra, sier Desirée Berg som legger til at det vil være gratis inngang og kollekt ved utgangen. Det vil også bli salg av kaffe og kaker.

Gruppen publikum møter i Raufoss kirke denne onsdagskvelden, er Pernille Branden på valthorn, Herman Brynjulvsrud Haug på perkusjon, Filip Hovland på klarinett, Stine Elise Sivesind Åmot og Johanne Sofie Nordgård på trompet, Ingeborg Bekken og Cecilie Aasen på tverrfløyte og Aurora Louise Haukedal og Desirée Berg på piano.

– Med oss har vi også Torleif Lie, som går første klasse på musikklinja og spiller klarinett, og Anders Mats Kringen-Torberntsson, som er lærer på musikklinja og spiller piano, sier Berg.