På den nye plata byr hun på en eventyrlig reise gjennom norsk folketro, bratte fjell og forlokkende skoger. Musikken bringer den norske folkemusikken til nye høyder, og kombinerer rock'n roll med hardingfele, joik, mystikk og urkraft så det kiler i kroppen.

Hyller huldra

Med sitt nye album «Huldreblod» har hun laget en hyllest til Huldra, en av de mest kjente skikkelsene gjennom norsk folketro

– Dette er også en hyllest til den styrken vi alle bærer på inne i oss selv. Vi har alle en evne til å skape og virkeliggjøre drømmer. Samtidig har alle valg vi tar en konsekvens, og det er også et tema som går igjen på albumet. Jeg har et ønske med musikken min at den skal røre steder i mennesket der ord ellers ikke når fram, forteller Martine Kraft i en pressemelding.

Gamle norske folkesagn forteller om Huldra som forelsker seg i et menneske. I bytte mot sitt livs kjærlighet og en framtid blant menneskene mister hun sin hale, evnen til å skifte ham og sin familie blant de underjordiske.

– Hver gang hun ble behandlet dårlig mistet hun litt av sin skjønnhet, men hennes utrolige styrke og visdom ble værende for alltid. Jeg tror de fleste vil kunne finne inspirasjon i en slik kvinneskikkelse. Vi er vel alle litt huldrene av og til, og huldreblodet vil for alltid renne vilt og vakkert gjennom våre kropper, forklarer Kraft.

I øyeblikket

Musikken til Martine Kraft er både følelsesladd og intuitiv, samtidig som den innehar en spontanitet som gir inntrykk av at låten lever med deg i øyeblikket.

Dette er elleve låter som forener gamle tradisjoner og et nytt og moderne lydbilde i krysningspunktet mellom rock'n roll og folkemusikk.

– Det handler om å riste litt tak i folk, samtidig som man underholder. Musikk som kan si litt om spekteret i den tiden vi får på jorden, og kanskje til og med etter vår tid er ferdig. Jeg ønsker at albumet skal være et følelsesladet dypdykk i samspillet mellom menneskesinnet og det uunngåelige i naturen, sier Kraft.

Huldrefela i bruk

For første gang på en albumutgivelse blir «huldrefela» til Martine Kraft tatt i bruk. Denne ble tildelt Kraft av Norsk Hardingfelefond i 2013. 

– Jeg fikk den for mitt arbeid med å tilgjengeliggjøre og videreføre dette fantastisk flotte norske nasjonalinstrumetet og bringe det ut på nye arenaer og spennende eventyr. Den har vært en inspirasjon gjennom arbeidet med dette albumet og dannet grunnlaget for mye av lydbildet man hører, forteller Kraft.  

For Martine Kraft er møtet med mennesker hun har berørt med musikken ikke bare en ære, men også et ansvar.For å skape en trygg atmosfære for dette har hun med seg musikere hun vet hun kan stole på. Med seg på det musikalske laget har hun også med seg sin ektemann, medmusiker og produsent, Nils Jørgen Nygaard Kraft.

– Det er en fantastisk gjeng dedikerte musikere som er med på laget, og de har blitt min andre familie. Når man jobber med følelser så er det viktig å jobbe under trygge og konstruktive rammer og det føler jeg vi har klart å skape i dette bandet, avslutter Martine Kraft.

Albumet blir tilgjengelig den 11. mai og feires med turné;

torsdag 11. mai – Friscenen i Gjøvik Kulturhus, lørdag 13. mai – Alhaug Gård, Nes på Hedmark, mandag 22. mai – Låven, Fausko i Hemsedal, lørdag 10. juni – Rondablikk Høyfjellshotell, Rondablikk og lørdag 24. juni – Eidsbugarden, Tyinkrysset på Vang.