Per Sundnes har lang fartstid i NRK, men er kanskje mest kjent som artist- og repertoaransvarlig, samt programleder for Melodi Grand Prix og Klassisk Vorspiel sammen med Frode Larsen på NRK Klassisk. Før sin tid som programleder i NRK jobbet Sundnes som lærer. Snart kommer han til Fagernes for sammen med Guro Kleven Hagen å lede åpningskonserten med Det Norske Kammerorkester og solist Tine Ting Helseth på Valdres folkemuseum.

Årsaken til Åse Klevelands retrett, er at EUs Kulturminnepris/Europa Nostra Awards, blir tildelt Tone Sinding Steinsvik, gründer og svært aktiv direktør for Årets Museum, Blaafarveværket i Modum. Der er Åse Kleveland styreleder, og må derfor være med og ta imot prisen i Berlin 22. juni.

– Jeg har ikke for vane å melde avbud, og er veldig lei meg for å måtte gjøre det denne gangen. Jeg håper imidlertid å få mulighet til å gjøre godt igjen neste, eller et senere år, skriver Kleveland i en e-post til Valdres Sommersymfoni.

–Vi gleder oss til at Per skal lede oss gjennom konserten, og ønsker velkommen til en fargerik kveld med Det Norske Kammerorkester og solist Tine Ting Helseth på Valdres folkemuseum den 22. juni, sier daglig leder i Valdres Sommersymfoni, Mona Kleven.