Kjapt, brutalt og melodisk: Dette er Slåppy

ENERGISK: Slåppy. spiller konsert på Ila Brannstasjon

ENERGISK: Slåppy. spiller konsert på Ila Brannstasjon Foto:

Grunnlaget for bandet ble lagt på musikklinja på Gjøvik videregående skole, men det var først på Trøndertun Folkehøgskole de ble fullstendige. Nå har Slåppy gitt ut sin første EP - «Punktum».

DEL

Thomas Nordby (19) fra Reinsvoll, Martin Ringerud (19) fra Raufoss, Tor Magnus Lund (21) fra Lillehammer og Hallvard Løberg (20) fra Røros utgjør bandet Slåppy.

De to førstnevnte har ifølge Ringerud spilt med hverandre i diverse band siden åttende klasse på skolen, og på musikklinja på Gjøvik videregående møtte de Lund.

Pønkere

– Det siste året på videregående begynte vi å leke med tanken på å starte et pønkband, og når vi året etter begynte på Trøndertun fant vi personen vi mangla, trommisen vår Hallvard Løberg. Prosessen var ganske enkel: vi hadde hørt at det var en flink trommeslager på linja, og vi gikk bort og stilte følgende spørsmål: «kan du spille fort?» Jo da, det kunne han. Ok, da er du med i bandet vårt, hvis du vil. Løberg takka ja, og slik ble vi Slåppy, forklarer Ringerud.

Han sier dette er egentlig essensen i hvordan de har gjort ting fram til nå.

– Alt er veldig rett på sak, og vi har lagd mange låter på kort tid. Alle låtene er også spilt inn live, ikke satt sammen spor for spor i studio. Det er kun vokalen som er lagt på etterpå. Miksing er gjort i studioet på skolen, av folk på skolen. Vi vil at det skal være rått og upolert, sier bassisten.

BASSISTEN: Martin Ringerud fra Raufoss spiller bass og bidrar med backup-vokal i Slåppy.

BASSISTEN: Martin Ringerud fra Raufoss spiller bass og bidrar med backup-vokal i Slåppy. Foto:

Engasjement

– Vi tar med oss alle ideer som kommer inn i studio, for å se hva vi kan gjøre med det. Vi er inspirert av alt fra klassisk pønk, til shoegaze og skjellsettende norsk rock som tidlig Motorpsycho. Bandet Descendents har også vært en viktig inspirasjonskilde. Utgangspunktet for det vi driver med, er at det skal være morsomt. Det er mye humor og ironi i tekstene, og de er åpne for egne tolkninger. Vi har også en forkjærlighet for forholdsvis korte låter, noe som jo er veldig i pønkens ånd. Vi føler allikevel ikke at vi spiller typisk pønk, melodiene våre er hakket mer utvikla og komplekse, forklarer Ringerud.

Planen framover er å spille så mye som mulig live, samtidig som de fortsetter å gå i studio for å spille inn nye låter.

– Så lenge det er et visst engasjement rundt musikken vår, kommer Slåppy til å bestå, avslutter Ringerud.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags