Gå til sidens hovedinnhold

Lokal supergruppe fyller 25 år

Artikkelen er over 6 år gammel

Knausgårds samlede blir rene bedehussangboka hva sider og innhold angår i forhold til historien om Nickels & Dimes. I hvert fall skal man tro bandet selv.

Hvor mange band Lars Christian Narum, Steffen Nikolaisen, Arild Steinsrud, Nils Harald Mæhlum, Jon Anders Narum og assosiert medlem Arne Henry Skullerud har vært med i til sammen, trenger man alle kalkulatorers mor til å regne ut.

Skal man i tillegg ramse opp alt karene har opplevd, er det like greit å kontakte et velsmurt kriseteam med det samme, for det hadde blitt kraftig lesing.

Leksikon

Lørdag kveld spilte Nickels & Dimes på Tapeo i Gjøvik, en konsert som på mange måter markerer starten på jubileumsåret for bandet som for 25 år siden tok opp fillene etter The Allman Brothers Band.

– Vi var opptatt av tung musikk, men da Metallica og slike band kom, så vi heller bakover i musikkhistorien, sier Arild Steinsrud som en forklaring på hvorfor Nickels & Dimes heller diltet etter gamle sørstatsrockere enn trendy metallband.

Nå har Nils Harald Mæhlum kommet til og da sitter faktaene løst. Mæhlum har kontroll på alt fra hvor mange fliser John Bonham slo av stikkene sine på konserten i Los Angeles i mars 1975 til hvor mange sukkerbiter Jon Anders Narum hadde i kaffen da bandet stoppet ved Esso-stasjonen på Dombås i 1997.

Til slutt blir alle enige om at Nickels & Dimes offisielt så dagens lys i 1990 – selv om ting var i gang noen år før det.

A4-livet

Grunnmuren i Nickels & Dimes er Nils Harald Mæhlum, Arild Steinsrud og Steffen Nikolaisen. I 1993 kom også Lars Christian Narum inn i bildet. Det skjedde ved at det gamle orgelet ble heist ned fra låven hjemme på Eina.

– Jeg hadde egentlig gitt meg litt med å spille, hadde planlagt en A4-tilværelse, sier Narum som forteller at et liv med middag hver dag klokka fem og kaffe til Dagsrevyen, ble erstattet med spillejobber – veldig mange spillejobber.

– Det skjedde veldig mye i 1993. Vi hadde en bra bookingfyr i Oslo som ordet jobber for oss. Vi hadde nok 100 spillejobber det året, sier Steffen Nikolaisen, som nå har kastet bensin på minnebålet:

– I 1996 begynte vi å slite. Mange klubber ble borte og markedet forandret seg helt, sier han, og resten av kara nikker trist enige.

Jubileumskonsert

I dag er Nickels & Dimes et rent overskuddsprosjekt.

– Det er nok den viktigste årsaken til at vi fortsatt eksisterer som band, mener Nils Harald Mæhlum.

– Vi spiller for å ha det moro, supplerer Steffen Nikolaisen, og legger – for egen regning, må vite – til at han gjerne spiller gratis, om så måtte være.

Det begynner å bli en stund siden det kom noen plate fra bandet, men nå kan det se ut til at det skjer ting.

– Med to medlemmer som har eget studio burde ikke det være vanskelig. Det er å samkjøre kalenderne som er utfordringen, sier Lars Christian Narum.

– Vi har satt av ei helg, og forhåpentligvis får vi gjort noe vi kan presentere. Det mest sannsynlige er en EP med nye låter, sier Narum mens Nils Harald Mæhlum har mer på lur:

– 19. september spiller vi forresten i Fjellhaven med relevante gjester. Du kan si det blir selve jubileumskonserten.

Kommentarer til denne saken