Solid NM-oppkjøring for korpsene

Holdt takten: Ola Fredheim Haug dirigerer flere korps og var følgelig ikke arbeidsledig i helga. arkivbilde

Holdt takten: Ola Fredheim Haug dirigerer flere korps og var følgelig ikke arbeidsledig i helga. arkivbilde

Artikkelen er over 3 år gammel

Helgas H/O-mesterskap for janitsjar og brass ble ikke annet enn en solid opptur for våre korpsmusikanter.

DEL

Totalt 16 korps fordelt på tre divisjoner for janitsjar og en divisjon for brass deltok i mesterskapet som regnes som den aller siste styrkeprøven før NM i janitsjar som arrangeres i Trondheim til helga.

I klassen for «voksenkorps janitsjar» kapret lokale korps tre av fire plasser med Kolbu janitsjarkorps helt til topps. Hov musikkorps fulgte på andreplass mens Gjøvik bykorps kapret fjerdeplassen. Musikklaget Ustemt spilte seg inn på en knallsterk 7. plass. Videre i samme klasse spilte Eina musikkforening seg inn til en finfin 11. plass, mens Dokka musikkorps og Raufoss musikkorps endte på henholdsvis 12. og 15. plass.

 Klassen for skolekorps (brass) ble vunnet av Brøttum skolekorps med Brandbu skolekorps på andre plass. I janitsjaravdelingen (1. divisjon) kapret Samarbeidskorpset Gjøvik, Snertingdal og Vardal skolekorps andreplassen, tett fulgt av Gran jente- og guttekorps.

 I 2. divisjon sto kampen mellom Bøverbru/Eina-KBN skolekorps og Dokka skolekorps, med totnigene som seirende korps ut. I 3. divisjon tok Kolbu jente- og guttekorps hjem seieren med Søndre Land skolekorps og Raufoss skolekorps på henholdsvis femte og sjette plass.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags