Dansekonsert med bykorpset

Trubadurer: En lystig gjøglertropp bestående av Magnus Skoglund, Mathias Kirkeby og Tor Fredrik Kristiansen. innledet konserten.

Trubadurer: En lystig gjøglertropp bestående av Magnus Skoglund, Mathias Kirkeby og Tor Fredrik Kristiansen. innledet konserten. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Det bli en tidsreise i dansemusikken fra renessansen og fram til i dag under Gjøvik bykorps sin konsert i Gjøvikhallen fredag kveld.

DEL

En gjøglertropp startet konserten med en lystig framføring iført stillongs og blokkfløyte foran et korpspublikum som kunne unnvære fredagstacoen for en stakket stund. En konsert uten dansetrinn, men med musikk skrevet for dans.

Konserten ble ledet an av korpsets dirigent Trond Elnes som på et lystig og interessant vis brakte historikken og annonserte stykkene som ble spilt.

Tidsreise

Det ble en tidsreise i dansemusikkens historie der det ble framført musikk som har blitt brukt til dans gjennom flere hundre år, fra middelalderens trubadurer til musikk i opera og ballett, folkemusikk, swing, pop og rock.

Vi fikk blant annet høre halling av Edvard Grieg og pauseinnslaget under Grand Prix-finalen i Dublin i 1995, Riverdance. Konserten ble avsluttet med musikken fra åpningsscenen i musikalfilmen Lala-land som kom i 2016, «An another day of sun».

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken