Helga med Innpuls ble ingen hvilepuls, i alle fall. Det ble en helg med fullt kjør og massevis av innpulser.

Det første store arrangementet til Musikk i Innlandet ble en suksess. Dette er den fylkesomspennende store satsningen til fylkeskommunen – musikken i Innlandet skal vises fram.

Bredden og innholdet er stort – så hvorfor skal ikke Innlandet vise seg frem? Vi har så mye å være stolte av, og så mange dyktige artister av høy kvalitet.

Politikerne har gjort et tydelig valg: Vi mener at Musikk i Innlandet vil gi oss et stort mangfold av kultur. For oss i Arbeiderpartiet er det viktig at denne satsingen blir tilgjengelig for alle som bor i Innlandet; uansett hvor du bor, uansett hvem du er, uansett hvilken tykkelse lommeboka di har – du skal ha tilgang på kulturopplevelser av høy kvalitet. Derfor er Musikk i Innlandets desentrale virksomhet i hele Innlandet så utrolig viktig.

På åpningen fredag kveld delte vi også ut Kulturprisen i Innlandet. Det er Kulturutvalget i fylket som har vært jury. Enstemmig gikk vi inn for Vazelina Bilopphøggers. En prisvinner som virkelig har satt spor etter seg i innlandet – og kanskje er «bære enn æll medisin». Vazelina takker for seg etter å ha gledet så mange i tiår etter tiår.

Prisen skal deles ut årlig, årets utdelinga ble en fin start. Årene som kommer vil gi nye prisvinnere, som med musikk eller andre kulturpris er med på å bygge Innlandet videre.

Innlandet skal være best på kultur!