Det er en liten uke med øving før vi inviterer publikum til et forrykende show. Ikke bare skal de lære koreografi, men alle tekstene er oversatt til norsk og har aldri blitt fremført tidligere. Det er med andre ord mye som skal læres på rekordtid. Gjengen som er med på dette er helt klart dedikerte ellers ville det aldri gått. Mange har god sceneerfaring allerede, mens andre er helt ferske. Men de støtter hverandre og gjør hverandre gode så det er ikke noe man merker som publikummer.

I år startet showet med et vakkert og klokkerent musikalmedley instudert av selveste kordronninga Tove Lundborg. Videre var det dans fordypning som gjorde et Fosse nummer fra musikalen Sweet Charity, passe mye galskap koreografert av Camilla Milla T Ulsakerhaugen. Camilla har vært med som fast instruktør siden 2012 og sørger for at showfaktoren tas til nye høyder. Deretter var det ulike grupper som gjorde nummer fra 20 ulike musikaler. - Om man regner med musikalmedleyet så var det nok enda noen flere. Årets musikaler var blant annet: Beetlejuice, Chicago, Løvenes konge, Kinky Boots, High School Musical, Frozen og mange flere. Litt av poenget med sommerskolen er nettopp at man skal bli kjent med så mange musikaler som mulig. - Tror vi er godt innafor der.

Ny instruktør i år var Kevin Haugan, han gjorde blant annet dansenummer, steppenummer og årets guttenummer. Det har vel aldri vært så mye trøkk og energi i gutta som i år. De imponerte sterkt i “Cruisin for a bruisin” fra Teen Beach Movie. Ulrik Tangen var også innom som instruktør og satte regi på blant annet “Jeg hater Shakespeare” fra Something Rotten. Det ble virkelig hysterisk morsomt og helt brilliant fremført av årets PRO gruppe (de over 20 år som satser profesjonelt innen musikal).

Anna Kronborg har vært med i instruktørstaben siden 2007 og hadde i år, som mange år tidligere, ansvar for våre ministjerner. For en fantastisk fin gjeng og for et nydelig nummer de fremførte. “Når barn bestemmer alt” fra Whistle down the wind. Med denne sangen fikk vi også kjene litt på fremtidshåpet. Totalt 60 deltakere i alderen 8- 30 år strålte på scena i Fyrverkeriet kulturhus Lørdag og Søndag. Det er vanskelig å velge favorittnummer siden alt var så gjennomført bra, men "From now on" på nordnorsk fra The Greatest Showman ble et rørende fellesnummer.

Vi kaller det tidenes beste show og det står vi for. Tidligere år har vi dog hatt noen nummer som kanskje kunne vært jobbet mer med, men i år eksisterte de ikke. Begge dagene var full av trøkk og energi fra start til slutt. Man skulle trodd de hadde øvd et helt år og ikke bare noen dager. Det er tydelig at de elsker sang, dans og skuespill i verdens beste kombinasjon- MUSIKAL. Og det er rørende å se dem alle på scena samtidig, i synkron sang og dans. All den energien og formidlingen ut i rommet- Det er magisk og det gir akkurat det man trenger for å starte planleggingen av Musikalenes verden 2022. Takk til Nils Harald Mæhlum for at lyden var upåklagelig og Innlandet lyd og lys ga oss mye fint lys slik at alle fikk skinne litt ektra. Takk til tidenes beste CREW som har jobbet som helter rundt prosjektet. Musikalenes Verden er et HeidiShow prosjekt og drives av Heidi Harriet som er kunstnerisk leder og Kjersti Homb Jakobsen som er prosjektleder. Takk for i år!