I Januar 2020 ble nyheten sluppet om at Heidi Harriet etter 15 flotte år stepper ned fra posten som prosjektleder for Norges første sommerskole i musikkteater; Musikalenes Verden. Tidligere i år omtalte OA Harriets avgang, hvor hun kunne røpe at hun fortsatt blir å se som kunstnerisk-ansvarlig. Derimot, er det for mange ukjent hvem som overtar prosjekt-ledelsen!

På nyåret ble den nye leder-gruppen annonsert på Musikalenes Verdens facebook side. Prosjektgruppa er en engasjerte gruppe mennesker blant de tidligere deltagerne: Amalie Strande Kjelsrud (24), Ameline Tangen Sørgen (21), Frederik Mattias Feiler (19), Katrine Larsen (28), Kjersti Homb Jakobsen (26), Ole Marius Larsen (23) og Patrick Skinstad (18). Harriet utrykket at hun har stor tro på den nye ledelsen, og at det i hvert fall ikke skal stå på den tverrfaglige kompetansen og engasjementet de bringer med seg.

For å markere lederskifte og feire åpningen av påmeldingen til årets sommerskole, avholder prosjektgruppa en gratis konsert på Peder Balke-senteret på Kapp, Søndag 1. Mars kl. 13.00. Her lover de god stemning, flerstemte toner og norsk-oversatte musikal-låter som passer alle og enhver. I tillegg kan de røpe at de at de har med en spesiell gjest under konserten, som kun er forbeholdt de som møter!

Musikalenes Verden er Norges første sommerskole innen musikkteater, startet av Heidi Harriet og Ina Therese Grythe Olden i 2005. Sommerskolen har i flere år hatt tilhold på Toten Folkehøyskole på Lena, Østre Toten. Årlig deltar omlag 60 barn og unge mellom 8 og 30 år i denne unike musikal-opplevelsen, hvor det skapes uforglemmelige minner og flere profesjonell forestilling!

I år avholdes sommerskolen fra 3-12 juli, med en oppstarts helg 20-21 juni for de aller eldste. Påmeldingen åpner Søndag 1. Mars, og det anbefales å søke tidlig, da det er begrenset med plasser. For de som ikke ønsker å stå på scenen selv, er det også muligheter som publikum under forestillingene, både Lørdag 11. juli kl.18.00, og Søndag 12.Juli kl.12.00 og 16.00.

Året 2020 skal for Musikalenes Verden by på mange nye utfordringer og muligheter, og den nye ledelsen ser frem til årets begivenhet. «Det skal bli svært spennende å få videreføre prosjektet, og være en del av barn og unges utvikling. Jeg har nylig fullført en bachelorgrad i musikk-teater, og det hele startet med Musikalenes Verden», forteller prosjektleder Ole Marius. De andre i ledelsen legger til at også de er spente og ser på ansvaret som en ære og glede, da sommerskolen har betydd mye opp igjennom årene for alle involverte. «Det er utrolig gøy å få denne muligheten, og jeg håper Musikalenes Verden vil være en del av kulturlivet i Innlandet i mange år fremover» konstanterer prosjektleder Kjersti. De gleder seg stort til å se både nye og kjente musikal-glade barn og ungdom til sommeren, og ønsker alle velkomne til sommerens musikal-eventyr på Lena!