Det er det nye laget Mjøsspirene som er arrangør av Musikalenes Verden 2023. HeidiShow er kunstnerisk ansvarlig.

HeidiShow drives av Heidi Harriet. Heidi grunnla Musikalenes Verden i 2005 og er kunstnerisk leder for prosjektet. Hun er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet, musikklærer fra Høgskolen Innlandet, sanger og sangpedagog fra Complete Vocal Institute. I tillegg til HeidiShow er hun fast ansatt på Toten Folkehøgskole der hun er linjeleder for musikal- og treningslinja.

For 19. gang møtes sang- og danseglade deltakere i alderen fra 8 til 28 år for å lage et show med utdrag fra et knippe musikaler- det blir en eksplosjon av energi, entusiasme, sang og dans! De fantastisk dyktige deltakerne imponerer hvert år. Hva de får til å levere mot slutten av en hektisk og innholdsrik uke får deg til å stille spørsmålet: Er det virkelig sant at de har fått til alt dette i løpet av denne korte tiden?

To uker før selve sommerskolen, tjuvstartet vi med å øve inn noe sang og dans. Mesteparten av tiden gikk derimot til noe helt nytt for årets show – vi har laget en musikkvideo!

Deltakerne, med unntak av de yngste, har overnattet hele uka på Viken Musikkfolkehøgskole på Gjøvik. Åpningshelgen fant sted ved Fyrverkeriet Kulturhus på Raufoss. Forestillingene var også i Fyrverkeriet.

Selv om noen er drevne og erfarne og noen er nye i `gamet`, så støtter alle opp om hverandre, uansett nivå. Vi jobber alle mot et felles mål og ønsker at alle skal prestere sitt aller beste, og det gjør de jammen!

I år fikk publikum gleden av å høre utdrag fra musikalene The Greatest Showman, & Juliet, Six, Hokus Pokus, Beetlejuice, Vaiana, Løvenes Konge, The Descendants, Wild Party, Once, Syng, Matilda, The Prom og Shrek.

For at deltakerne skal kunne nå målet har de med seg et knippe knalldyktige instruktører på veien. Camilla «Milla T» Ulsakerhaugen er fast koreograf på Musikalenes Verden og har hovedansvaret for dans fordypning. Hun har lang og bred erfaring både som koreograf og profesjonell danser. Allister Kindingstad har jobbet profesjonelt i mange år både som operasanger og musikalartist. Til daglig jobber han med å utdanne musikalartister på Høyskolen Kristiania. Han har også vært fast instruktør i mange år og har ansvaret for sang fordypning. Anna Kronborg har hovedansvar for Ministjerner på Musikalenes Verden. Hun er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet og musikklærer fra OsloMet. Anna har tidligere jobbet som utøvende musikalartist, og jobber nå fast i grunnskolen.

I tillegg til denne firerbanden av instruktører, er vi i år så heldige å ha med oss Ole Marius Larsen som nylig har kommet hjem fra Barcelona, der har utdannet seg til steppdanser. Ole Marius har fra før en bachelor i musikkteater fra Høgskolen i Kristiania, og har vært deltaker på MV siden oppstart. Tora Marie Frydenberg er også tidligere deltaker på MV og etter lang fartstid er hun i år instruktør. Hun er utdannet musikalartist fra Bårdar Akademiet. I tillegg til å være en del av årets CREW, har Patrick Skinstad ansvar for årets guttenummer, sammen med danser og koreografassistent Mathilde Magnussen. Patrick er under utdanning til musikalartist ved Høyskolen Kristiania.

Med på laget er også viktige nøkkelpersoner som står for det meste av det praktiske som må på plass for å få gjennomført en sommerskole av den størrelsen og kaliber som Musikalenes Verden er. Rune S. Strandbakke, Ida Greve Monsen, Patrick Skinstad, Kjersti Homb Jakobsen og Hilde Karin Hol sammen med frivillige, gjør alt de kan for å sikre at deltakere og instruktører har det best mulig under oppholdet. Frederik Mathias Feiler står blant annet for årets magiske program og bakomfilm med mer. Alle bilder er tatt av vår eminente fotograf Henning Iversen.

Vi kaller det tidenes beste show og det står vi for. Man skulle tro at deltakerne har øvd et helt år og ikke bare noen dager. Det er tydelig at de elsker sang, dans og skuespill i verdens beste kombinasjon- MUSIKAL. Det er rørende å se dem alle på scena samtidig, i synkron sang og dans. All den energien og formidlingen ut i rommet – det er magisk og det gir akkurat det man trenger for å starte planleggingen av MV 2024.