Gå til sidens hovedinnhold

Junior-Musicals på Friscena søndag

Artikkelen er over 3 år gammel

GJØVIK: Juniorgruppa til Musicals i Gjøvik har sin første egne forestilling førstkommende søndag.

Musicals i Gjøvik har etter hvert nokså lang fartstid, men det var først i 2015 man etablerte sin egen juniorgruppe. Hittil har de bidratt på det årlige «voksen-showet», men nå får de også sin egen forestilling.

– Det blir en times langt show med innslag fra Mamma Mia og Annie, samt at jentene skal ha hvert sitt egne solonummer, forteller gruppas leder og instruktør, Bente Pettersbakken.

I alt er det 10 jenter som entrer podiet på Friscena søndag ettermiddag.

– Vi gleder nok veldig til å synge og danse, pluss litt forskjellige andre ting, forteller Hedda (11) fra Eina og Andrea (12) fra Gjøvik.

Medlemmene i juniorgruppa hører hjemme i Gjøvik, Toten, Søndre Land og Lillehammer.

Musicals i Gjøvik «Himself», Ronny G. Berg, skryter uhemmet av jentene.

– De er en livat gjeng med stor sangglede som er flinke til å skape god stemning. Jeg er også imponert over hvor gode de er til å ta vare på hverandre, sier Berg.

Forhistorien for at juniorgruppa var etablert, var en audition for «voksen-showet» i fjor der det meldte seg hele 40 jenter. Ni av dem ble plukket ut til å være med, og siden har de blitt en mer eller mindre fast gruppe med medlemmer.

– Søndag har vi med litt ekstra hjelp, så de som står på scenen er i alderen fra 10 til 22 år, sier Bente Pettersbakken og krysser fingrene for at publikum dukker opp.

Billetter til showet kan kjøpes via Gjøvik kultursenter.

Kommentarer til denne saken