Veldig mange ble triste til sinns da økonomi ikke tillot å opprettholde bestanden av de flotte påfuglene og andre fine fugler i Fugleparken på Raufoss. Ikke minst for familier med barn hadde Fugleparken vært et populært sted å besøke.

I Raufoss Rotaryklubb som i mange år har gjort en årlig ryddeinnsats i parken før 17. mai, ble det også litt tafatt stemning. Hva ville skje med parken? Den årlige ryddejobben ble likevel gjennomført. Men så skjedde noe overraskende. Da fugleburene var fjernet fikk vi øynene opp for hvor fantastisk flott parken er og hvilke muligheter den frembyr. Resultatet av denne erkjennelse var at i år ble det en mer omfattende rydding. Samlet kjørte kommunen bort fem store traktorlass med skrot av ulikt slag som Rotary-medlemmer gjennom tre dagers innsats hadde samlet.

Parken fremstår nå som en virkelig perle i landskapet. Hunnselva er ren og spennende med fin ørret, kanskje også en musling eller to. Det er rent og ryddig og sjelden noen som ikke bruker søppelboksene som er plassert rundt i parken. Skulle noen glemme seg bort, er det blitt kultur at andre plukker opp og legger på riktig plass. Dammene er fulle av trivelige ender som gjerne kommer i flokk mot deg med håp om å få en smakebit av nistepakka di.

Noen småfugler har sine reir i parken. Rundt i parken er det benker og bord. Noen nær den flotte grillen som kommunen og Rotary i fellesskap har satt opp. Du kan velge en plass i solskinn eller i skygge. Kommunen har organisert sandkasse for de minste og en flott sjakkarena. En total idyll.

I år blir den tradisjonelle Friluftslivsfestvalen på Raufoss på grunn av koronasituasjonen gjennomført på alternativt vis uten store folkesamlinger. Vi i Rotary har likevel vært inne på tanken om å ha fyr på grillen og en liten beredskap av pølser samt tilbehør og kaffe og lignende for de som ønsker en lettvint matbit. Vi slo imidlertid tanken fra oss da vi følte at det kunne bli for krevende å etterleve dagens regelverk på grunn av stor tilstrømning.

Men parken ligger der og venter på deg. Ta deg tid til å stikke bortom for å se på den. Eller ta med deg familiemedlemmer og venner for en kosestund ved grillen. Koronaen har ført til at stadig flere oppsøker natur i nærområdet. Kanskje en god start er et opphold i Fugleparken? Det er kjekt å kunne fyre opp et sted hvor du ikke er engstelig for å lage skogbrann. Tenk hva det vil bety for dine barn / barnebarn å delta i oppvarming av sin egen niste på grillen – eller leke litt på grasmatta. Fine minner å ta med seg fra barndommen på Raufoss.

Raufoss Rotaryklubb ønsker alle velkommen til et trygt og trivelig opphold i Fugleparken. La Fugleparken og tilliggende friarealer være møtested for kontinuerlig friluftsliv.

Dette er et leserinnlegg. Leserinnlegget kommer fra en ekstern bidragsyter og gir uttrykk for skribentenes meninger