Gå til sidens hovedinnhold

Mulige nye SAS-kanselleringer mandag

Artikkelen er over 2 år gammel

Pilotstreiken i SAS har allerede rammet over 100.000 passasjerer i Skandinavia. Søndag formiddag blir det tatt stilling til eventuelle kanselleringer mandag.

Søndag er 64.000 passasjerer rammet av 587 innstilte SAS-avganger, som følge av at rundt 1.500 piloter i flyselskapet er i streik.

I formiddag er det ventet at SAS vil legge fram hvilke flygninger som eventuelt vil bli innstilt mandag dersom ikke partene kommer til enighet.

– Det er ventet at det vil bli tatt en beslutning innen klokka 12, sier informasjonssjef Knut Morten Johansen i SAS til NTB.

Fredag var 673 avganger innstilt, og 329 avganger var innstilt lørdag. Det er anslått at til sammen 170.000 passasjerer i Norden rammes om streiken varer gjennom hele helgen. Danske Sydbank har regnet ut at kostnaden for streiken for SAS ligger på mellom 54 og 73 millioner norske kroner per dag.

Informasjonssjef Johansen understreker overfor NTB at flyselskapet jobber med full styrke for å finne alternativer for passasjerene.

– Vi har stor medlidenhet overfor passasjerene og beklager på det sterkeste overfor dem, sier han.

Informasjonssjefen opplyser at 282 SAS-flygninger går som normalt søndag. Tidligere i helgen meldte flyselskapet at de har opplevd at noen passasjerer har gått glipp av reisen sin siden de har trodd at alle SAS-avganger er kansellert.

Fakta om SAS-streiken

Innstilte avganger og rammede passasjerer

* 673 innstilte avganger fredag.

* 329 innstilte avganger lørdag.

* 587 innstilte avganger søndag.

* 72.300 rammede passasjerer fredag.

* 33.912 rammede passasjerer lørdag.

* 63.360 rammede passasjerer søndag.

Streikeuttaket

* Norge: 545 piloter i Norge organisert i Norsk Flygerforbund og Parat.

* Sverige: 492 piloter organisert i Svensk Pilotförening.

* Danmark: 372 organisert i Dansk Pilotforening.

Streiken

* Pilotene er samlet under paraplyen SAS Pilot Group. Gruppen omfattes av fagforeningene i Sverige og Danmark samt to fagforeninger i Norge, som er LO-foreningen Norsk Flygerforbund og pilotene som er organisert via Parat.

* Meklingen i Norge startet onsdag 24. april. Fristen gikk ut ved midnatt natt til fredag 26. april.

* Etter mekling fem timer på overtid ble det brudd i forhandlingene, og streiken var et faktum.

Kilder: NTB, SAS, Parat

Kommentarer til denne saken