Mot dugnadskara på Vind kjemper sjøl værgudene forgjeves

Dugnadsgjengen på Vind sørger for flotte forhold til Madshusstafetten på Vind førstkommende torsdag. Bak fra venstre: Kjell Larsen, Svein Waal, Ragnar Skoglund, Anders Ring, Per Bøe, Kåre Martinsen, Per Kolseth, Øyvind Eriksen, Magnus Nereng, Terje Rostad. Foran fra venstre: Jan Sveinung Sæterdal, Tom Kristiansen, Øistein Schjellerud, Gunnar Myhrvold, Knut Kristoffersen.

Dugnadsgjengen på Vind sørger for flotte forhold til Madshusstafetten på Vind førstkommende torsdag. Bak fra venstre: Kjell Larsen, Svein Waal, Ragnar Skoglund, Anders Ring, Per Bøe, Kåre Martinsen, Per Kolseth, Øyvind Eriksen, Magnus Nereng, Terje Rostad. Foran fra venstre: Jan Sveinung Sæterdal, Tom Kristiansen, Øistein Schjellerud, Gunnar Myhrvold, Knut Kristoffersen. Foto:

Takket være iherdig dugnadsinnsats blir det skirenn på Vindplassen torsdag kveld. Madshusstafetten kan du se direkte på OA-TV fra klokka 18.00.

DEL

Replikkene sitter løst og tilfeldige snøfonner lever farlig når kara på Vind kommer med spader og snøskuffer.

– Jeg tror ikke vi har snø nok til alle disse skuffene, meldes det fra en i dugnadsgjengen – til høylytt latter hos de andre.

– Vi er en gjeng som pleier å samles her hver tirsdag. På det meste er vi omtrent 20. Det hender vi ikke har noe å gjøre, så de tirsdagene hopper vi over. Men det er sjelden, forsikrer Kåre Martinsen.

Kunstsnø

Han er blant mange som har arrangert skirenn i en årrekke på Vindplassen. Sjøl mildværet i helga klarte ikke å ta knekken på løypene i sørbyen, sjøl om det har holdt hardt.

– Det er først og fremst i barkeløypa vi må fylle på med litt snø. Ellers har det holdt seg forbausende bra, sier Martinsen.

Ifølge løypeansvarlig i Vind IL, Knut Arild Bakke, har de hatt sammenhengende skiføre på Vind siden 10. november takket være en solid såle med kunstsnø og dugnadsgjengen som nok en gang trår til for å få arrangert årets Madshusstafett.

Helt rørende

– Det er helt rørende hva den gjengen bidrar med. Løypene i sin helhet har tålt mildværet forbausende bra. Likevel er det tvingende nødvendig med litt påfyll her og der, sier Bakke, som er glad for at værprognosene fram mot helga kan by på kaldere vær enn tilfellet har vært mye av vinteren etter nyttår.

I fjor samlet Madshusstafetten godt over 600 deltakere i alderen 8–16 år. Torsdag forventes det minst like stor deltakelse i tomannsstafetten der det både er ordinære klasser for begge kjønn i tillegg til mixklasser.

De aller yngste (8-10 år) går ei etappe på en kilometer hver, klassene 11–12 år og 13–14 år totalt fire etapper på en kilometer og klasse 15–16 år like mange etapper på to kilometer. Her går for øvrig løperne annenhver etappe hver, slik at de blir to etapper totalt for alle som er 11 år og eldre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags