Morten Ørsal Johansens anklager mot barnevernet endte opp i India

Morten Ørsal Johansen (Frp) rettet i september kraftig kritikk mot det norske barnevernet i et debattinnlegg. Nå har den engelske oversettelsen (innfelt) blitt publisert i en indisk avis. Arkivfoto: NTB scanpix

Morten Ørsal Johansen (Frp) rettet i september kraftig kritikk mot det norske barnevernet i et debattinnlegg. Nå har den engelske oversettelsen (innfelt) blitt publisert i en indisk avis. Arkivfoto: NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Stortingsrepresentant Morten Ørsal Johansen (Frp) hadde 6. september et debattinnlegg på trykk i avisa GD med tittelen «Barnevernet, en stat i staten?»

Onsdag kunne nettstedet Fillter Nyheter melde at Frp-politikerens innlegg hadde kommet på trykk, i en engelsk oversettelse, i den indiske avisen Sunday Guardian Live.

Ga selv tillatelse

Morten Ørsal Johansen opplyser til NRK at han selv har gitt tillatelse til at innlegget blir trykket i den indiske avisen.

NRK har vært i kontakt med flere av barnevernstjenestene som Ørsal Johansen tar for seg i innlegget sitt.

Flere ønsker ikke å kommentere av hensyn til enkeltsaker.

– Enkeltsaker har alltid flere sider. På grunn av taushetsplikten har vi ikke mulighet til å kommentere eksempelet slik at det blir belyst fra flere sider, sier rådmann Lars Ole Saugnes i Gran kommune til NRK Hedmark og Oppland.

Land barnevern

Morten Ørsal Johansen retter blant annet kraftig kritikk mot Land barnevern, som OA har omtalt flere ganger, og

Stortingsrepresentanten inngår i en serie om det norske barnevernet.

«Barnevernet trenger en skikkelig opprensking», konkluderer Ørsal Johansen i sitt debattinnlegg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken