Gå til sidens hovedinnhold

Mona skjelles ut fordi hun reiser utenlands: – Tenk dere om!

Mona Øyen er mektig lei og eitrende forbannet over alle nettroll. Alle som skjærer de som reiser på utenlandsferie i «grønne» land over en kam. Skjeller dem ut som j**** egoister og folk som gir f*** i andre for egen tilfredsstillelse.

For abonnenter

(Romerikes Blad): Da edder og galle rant ut i strie strømmer som en vårflom i Glomma på Facebook som følge av grenseåpningen av deler av Sverige og nedstengningen av Spania fredag, spesielt på Facebook-siden «Vi som heier på assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad», rant det over for Øyen fra Lørenfallet, som la ut følgende kraftmelding på sin Facebook-side lørdag:

«Hvem har lyst til å møte meg face to face og kalle meg en «jævla egoist» fordi jeg velger å reise til Hellas i slutten av august/ begynnelsen av september som jeg har gjort de siste årene? Hvem har lyst til å se kroppen min med alle utslettene mine, våkne ila natten pga. vonde ledd eller om morgenen med «blodkaker» under neglene fordi jeg har klødd og kalle meg en «jævla egoist"? Har du lyst til å bruke DINE skattepenger på MEG når jeg ikke klarer å stå i jobb i vinter fordi sånne som «deg» kaller meg en jævla egoist fordi i jeg velger å reise til sol og saltvann? TENK DERE OM FØR DERE SPYR UT MELDINGER OM OSS JÆVLA EGOISTER!!!!»

– Dette var kraftig verbal kost, Mona Øyen?

– Ja, men akkurat da kokte det over for meg. Det er greit å være uenige i at folk reiser utenlands i disse koronatider, men å skjelle ut alle grovt og ukritisk blir bare helt meningsløst. Det er alltid to sider av samme sak, og at jeg er «en jævla egoist,» slik jeg føler meg karakterisert av svært mange i denne betente debatten, føler jeg som å bli tråkket på i min situasjon. Det var da jeg fyrene’ opp på alle plugga.

Les også

Mange nordmenn allerede i gang med svenskehandelen

Kronisk syk siden barnsbein av

I likhet med mange andre nordmenn, har Mona Øyen funnet sitt paradis på ei liten gresk øy der hun tilbringer en til to uker hver sommer.

– For meg handler ikke Syden om verken fyll og fanteri, bading, bli brun eller leve livet. Oppholdet under Hellas' sol er en avgjørende faktor for helse- og livssituasjonen min, sier Øyen og utdyper:

– Jeg har hatt psoriasis fra jeg var barn. 17 år gammel fikk jeg i tillegg psoriasisgikt som setter seg i leddene. Selv om jeg må smøre meg daglig hele året for å holde plagene noenlunde i sjakk, er ukene i Hellas den beste medisinen jeg kan ta for å gå en lang vinter i møte.

Les også

Lars Erik Kjernsby var en av de første som tok turen over grensa: – Endelig!

Øyen forteller at sola, varmen, klimaet og saltvannet er medisin på grønn resept og har så langt vært et viktig bidrag til at hun kan fungere normalt både i arbeidslivet og i hjemmet. Det er ikke bare det fysiske som nyter godt av oppholdet i Hellas, men også den mentale biten.

– Den beste perioden min så langt i år var under varmeperioden i juni, da jeg flyttet hjemmekontoret utendørs under den varmende sommersola. De ukene ble som et lite frikvarter fra plagene. Derfor blir det hellasstur på meg i månedsskiftet august-september i år også – om landet stadig er grønt. Jeg fraber meg å bli kalt jævla egoist.

I stedet har hun en bønn til alle:

– Det må da gå an å være uenig uten å bruke de verste kraftuttrykk en kan spy opp på motparten.

Kommentarer til denne saken