Nå lever mobilen din farlig

En knust mobil mot et svaberg er ikke noe uvanlig syn i disse dager.

En knust mobil mot et svaberg er ikke noe uvanlig syn i disse dager. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Slik sikrer du deg best mot skader på mobiltelefonen.

DEL

(SISTE.NO): Mobiltelefoner som knuses mot svaberg er en vanlig hendelse sommerstid. Tall fra forsikringsbransjen viser at at risikoen for skader på mobiltelefonen er tre ganger så høy i juli som i desember og januar. Det er de to månedene med færrest skadetilfeller.

– Når vi kommer i feriemodus, har vi lett for å slumse litt mer med mobilene våre enn ellers. De glemmes og ødelegges mer enn resten av året, sier pressekontakt Arvid Steen i Tryg Forsikring.

– Statistikken viser at juli er den farligste måneden for mobiler. Det er lurt  å holde ekstra godt fast i mobiltelefonen akkurat nå, påpeker Steen.

Men hvordan forklarer forsikringsbransjen at det er det slik?

– Juli er jo feriemåneden framfor noen, og kurven for mobilskader sammenfaller bra med øvrige reiseforsikringsskader, forklarer Arvid Steen.

Han sier det er vanskelig å vite eksakt hva som ligger bak tallene, men tyveri, vannskader og at folk mister mobilen er nærligggende forklaringer. Stress, alkohol og det å være borte fra de vante hverdagsrutinene spiller nok også inn, mener Steen.

– Nordmenn er svært aktive i ferien, og avanserte smarttelefoner er ikke nødvendigvis like glad i visse aktiviteter som vi selv er. Og de aktivitetene som byr på vann – enten i form av regn eller båtliv – fører til mange mobilskader, sier Steen.

Sist, men ikke minst, er barn ekstra utsatt for å miste eller skade telefonen sin.

– Små barn og dyre smarttelefoner er skummel blanding. Det er greit å huske på når du låner ut din dyre mobil til poden for å få litt fred og ro uttaler Steen.

Mange tror at reiseforsikringen er en superforsikring som dekker alt av uhell med en mobiltelefon. Slik er det ikke.

– Dersom du mister telefonen i bakken på ferien, og det kun er din egen feil, så dekkes ikke slike uhell av reiseforsikringen. Det samme gjelder om ungene dine ødelegger din telefon. Reiseforsikringen dekker bare tyveri og uhell der du ikke selv har skylden, sier Arvid Steen.

Slik sikrer du deg best mot mobiltelefonskader:

* Vurder om du virkelig trenger å ta med telefonen på alle aktiviteter.

* Skaff deg en egen ferietelefon, som enten tåler ekstra mye, eller som er billig.

* Et kraftig og vanntett mobildeksel er en god forsikring i seg selv.

* Barn bør ha telefoner som tåler røff behandling.

* Sett på sporing av telefonen. Da er sjansen større for at du finner den igjen.

* Det er ikke alltid  lurt å låne bort den dyreste telefonen til små barn. (ANB)

Artikkeltags