Gå til sidens hovedinnhold

Mobbing og kroppspress

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Hvorfor er vi mennesker så opptatt av kropp å utseende? Er det om å gjøre å være tynnest? Ofte leser jeg artikler som handler om akkurat dette. Og mobbe noen for hvordan de ser ut er noe av det styggeste man kan gjøre mot et annet menneske. Vi er født sånn! Men det betyr ikke at noen er mer verdt enn andre for det.

Jeg har selv blitt mobbet hele skolegangen, akkurat på grunn av hvordan jeg så ut. Jeg hadde en helt vanlig kropp for den alderen jeg var i, men jeg hadde krøller, mørke markerte øyenbryn og jeg hadde uren hud. Og bli mobbet var noe jeg opplevde hver dag.

Jeg husker at på ungdomsskolen ble det så ille at jeg skulket mer enn jeg var på skolen. Jeg begynte og gå til skolen, men endte med å finne en plass på veien hvor jeg satt hele skoledagen, og enten tegnet eller leste bøker. På vinteren gjemte jeg meg til mamma og pappa hadde reist på jobb, for så å gå hjem og bli der.

Og hvor var lærerne? Til slutt ble det et møte på skolen, for læreren hadde ringt og spurt hvorfor jeg ikke var på skolen. Jeg fortalte om mobbingen og at jeg ikke turte å gå på skolen. Og læreren lovte å gjøre noe med det, men det ble ikke noe bedring.

Så mitt budskap her er rett og slett å bare slutte å mobbe hverandre! Du veit ikke hvor sårende det er for vedkommende som blir mobbet. Du veit heller ikke om vedkommende sliter med noe fra før. Har man ikke noe positivt å si, kan man la vær? Hvor mange er det ikke som opplever mobbing? Det ødelegger mer enn de som mobber kanskje er klar over.

Hva oppnår de som mobber? Jo, de føler seg kanskje tøffe der og da. Men bringer det å mobbe med seg mye positivitet i livet?

Kommentarer til denne saken