Hamar-ordfører Busterud: – Sykehus ved Mjøsbrua er selvskading

– TIL HAMAR: Einar Busterud mener et sykehus ved Mjøsbrua er selvskading.

– TIL HAMAR: Einar Busterud mener et sykehus ved Mjøsbrua er selvskading. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Debatten om plassering av hovedsykehus har tatt en ny sving på «andre sida», når både Stange og Hamar mener de har den beste plasseringen.

DEL

Det er Hamar Arbeiderblad som tirsdag kan fortelle at Einar Busterud ikke har gitt opp kampen om å få sykehuset til en tomt ved siden av jernbanestasjonen på Hamar.

– Hovedsaken er at sykehus er en byfunksjon slik man tenker om det nye sykehuset i Drammen. Å legge 5.000 arbeidsplasser til et sted nesten alle må pendle til er ikke miljøvennlig. Og hva blir årskostnaden for en sykepleier som i dag jobber på Sanderud og får nytt arbeidssted ved Mjøsbrua? Den regningen blir ikke liten. Jeg tror Helse Sør-Øst må ta et mer helhetlig grep om saken enn Sykehuset Innlandet har gjort. Hvis ikke kan vi ende med løsninger som på sikt er selvskading både for samfunnsutvikling og helsetilbud, sier Busterud til HA.

Fylkespolitiker for Hedmark Sp, Aasa Gjestvang, mener imidlertid at et hovedsykehus like gjerne kan ligge på Stange som noe annet sted.

Dette regner hun seg frem til ved at Hedmark Sp har foreslått at det skal være ett hovedsykehus i begge de to tidligere fylkene når de slås sammen til Innlandet.

– Hovedprinsippet for meg er at det er Hedmark Sp’s årsmøtevedtak om et hovedsykehus i hver av de to tidligere fylkene Hedmark og Oppland som gjelder. Det aller viktigste er at vi faktisk ser hele Oppland og Hedmark under ett, sier Gjestvang til HA.

Artikkeltags