Gå til sidens hovedinnhold

Mjøssykehuset, hva nå politikere og andre i styrende posisjoner i Vestoppland?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

For vel en uke siden ble vi presentert innstillingen til styret Helse Sør Øst om plasseringen av Mjøssykehuset på Brumunddal. Nok en gang har Vestoppland foreløpig tapt kampen mot Lillehammer og Hamar, slik vi har gjort så mange, mange ganger før.

Vi taper i kampen om gode veger. Hvorfor skal det ta dobbelt så lang tid å ta toget fra Gjøvik til Oslo, som fra Hamar til Oslo. Strekningene er like lange. Ikke en arbeidsplass til Vest Oppland i forbindelse med etableringen av den nye fylkeskommunen. Eidsiva AS flytter stadig arbeidsplasser ut av vår region. Lagretten havnet på Hamar, Gjøvik tapt. Fylkesskogkontoret havnet på Lillehammer, Gjøvik tapte. Eksemplene er mange. Det er nærliggende å spørre, hvorfor skjer dette igjen, og igjen.

Vestoppland er den delen av fylket Innlandet som har størst verdiskapning, følgelig dyktige mennesker finnes. Har Vestoppland for dårlige politikere sentralt, har vi for svake politikere i kommunene. Dette gjelder alle partier fra Rødt til FRP. Har de ikke forstått hvor vi viktig det er å opprette allianser og bruke ekstern hjelp, og å skaffe seg innflytelse der beslutningene tas. Skjønner de ikke spillets formelle og uformelle regler? Det er klart at Hamar med ordfører Busterud kan dette spillet mye bedre en våre politikere! Er vi Vestopplendinger naive og godtroende og ikke skjønt at et politisk vedtak bare gjelder bare fram til neste politiske vedtak? Betaler vi disse mennesker som sitter i posisjon for dårlige, slik at vi ikke har de beste folkene til å representere oss? Nå venter, vi velgere i Vest Oppland på en klar tale fra politikerne og alle som sitter i posisjon, om hva de vil dere gjøre nå?

Innstillingen fra styret i HSØ er et «bestillingsverk», hvor fasiten ble lagt fra oppdragsgiver, styret i HSØ, til konsulentselskapene Cowi og Vista, må makuleres omgående. Den kostet bare lønn til 4–5 sykepleiere i året og konklusjonen er helt uakseptabel for Vestoppland. Det er stortingsvalg neste høst og kommunevalg om vel 2 år?

Kommentarer til denne saken