Mjøssykehus som «elefant i rommet»

Av
DEL

LeserbrevDette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.Kjetil Weyde er seksjonsoverlege på kreftavdelingen i sykehusdivisjonen Gjøvik-Lillehammer. Han har reagert på kronikk i OA 8. september, skrevet av administrerende og viseadministrerende direktører i Helse Sør-Øst.

Deres «budskap» er at mest mulig av sykehusvirksomheten i Innlandet skal samles i ett helt nytt sykehus ved Mjøsa. De nevner 9 milliarder kroner som «foreløpig» kostnadsramme for det. Den ble satt opp tidlig i planprosessen, så det sykehuset de ser for seg vil vel koste 20-30 milliarder! Kan det finansieres?

Det er nå et «monopolspill» om sykehusene i Innlandet: Hamar og Brumunddal (som også har bystatus) har nok allerede tapt i dette spillet. Den store og sentrale kommunen Ringsaker kan likevel bli vinner; for storprosjektet «Mjøssykehuset» er flyttet fra byen Brumunddal til tettstedet Moelv i den kommunen.

Slik sykehus-saken står nå, ligger sykehuset på Gjøvik an til å bli elektivt sykehus, med stråleenhet og den samme funksjonen som Radiumhospitalet i Oslo. Dette blir en løsning som Gjøvik kommune bør være tilfreds med.

Storprosjektet «Mjøssykehuset» kan rase sammen som et korthus, hvis og når noen finner ut at 10 milliarder kroner kan spares, med å ruste opp det store sykehuset på Lillehammer, og utvide sykehusbygningen på Elverum: Den bygningen må nok utvides, for å overta funksjoner fra sykehusbygningen på Hamar, som ikke lengre fyller tidens krav.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags