Gå til sidens hovedinnhold

Mjøsbrua må bestå

Artikkelen er over 2 år gammel

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I utvalget for samfunnsutvikling fremmet vi i Senterpartiet sammen med Høyre og Frp forslag om at Mjøsbrua må bestå og omklassifiseres som fylkesveg og forbindelse for mjuke trafikanter og saktegående kjøretøy slik som traktorer. Dette fikk et flertall sammen med Ap. Vi stoler på de vurderinger som er gjort av Nye Veier om at denne vegen vil tåle en slik bruk i de neste 70 årene. Det er riktig, både i økonomisk forstand og samfunnsmessig stand, at brua blir stående.
Det er også viktig i beredskapssammenheng at vi har et alternativ til å passere Mjøsbrua, dersom noe skulle skje på den andre brua. Da kan eksisterende bru være en avlastningsveg for den trafikken. Vegen vil også være en bomfri veg, som vil være bra for lokalbefolkningen.
Så vet vi at heller ikke ei ny Mjøsbru vil være evigvarende. Da kan det hende at nettopp den traseen som nåværende Mjøsbru står i kan være hensiktsmessig å lage ei ny bru på når den tid kommer.
Vi fremmet også forslag om, og fikk flertall for dette, at i planprogrammet må det synliggjøres hvordan man ser for seg en sammenkopling av Dovrebanen og Gjøvikbanen. Framtidig reisemønster, raskere tog og miljøvennlig transport tilsier at vi må ha mulighetene åpne for toget, selv om det er langt igjen til målet.

Kommentarer til denne saken