Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen varsler mye regn i helgen: – Det blir vått

Artikkelen er over 1 år gammel

Mange vil nok mene at denne helgen er finest innendørs. Det skal nemlig regne fra fredag til søndag kveld over store deler av Vestoppland.

– Det skal regne fra fredag ettermiddag gjennom hele helgen, men det er på lørdag det blir mest intenst, sier Magnus Haukeland ved Meteorologisk institutt til OA.

Da kan det komme så mye som 30 millimeter på ett døgn i Gjøvik og på Toten. I Valdres blir det kanskje noe mindre. Det skal blåse stiv til sterk kuling i fjellet fra fredag ettermiddag til et stykke utpå lørdagen. I lavlandet blir det relativt rolige vindforhold.

– Temperaturen kommer nok ikke over 14 grader i helgen, sier Haukeland.

Front over Østlandet

Det er en regntung front østfra som blir liggende over Østlandet hele helgen før den beveger seg nordover. I Buskerud, Vestfold og Telemark er det sendt ut farevarsel fordi det er ventet omkring 40 millimeter regn på 24 timer.

Skogbrannvarselet for vårt distrikt utgår fredag klokken 12, mens jordskredvarselet opprettholdes på grunn av snøsmelting og milde temperaturer.

En fin uke foran oss

Når fronten endelig beveger seg videre opp i landet, kan vi glede oss over solgløtt og 18 grader.

– På mandag er sola tilbake og det blir stigende temperaturer igjen. Utover i uka får dere nok over 20 grader igjen, sier meteorologen.

Kommentarer til denne saken