Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Jeg har ett viktig råd til folk

Artikkelen er over 1 år gammel

Klar for mer sol og varme? – Jeg har ett viktig råd, sier meteorologen.

[Nettavisen]: Flere steder i Sør-Norge kan temperaturen krype over 20 grader denne uka, melder Meteorologisk institutt. På våre trakter blir det ikke fullt så varmt, men det er meldt temperaturer på opp til 14 grader flere steder på Nordmøre de kommende dagene.

Det er fortsatt nattefrost flere steder, men dagtemperaturen gjør altså et byks. Plussgradene er ventet å nå helt opp i høyfjellet. Men vær oppmerksom; UV-strålingen er sterk.

– Varmest på Østlandet

– Varmest blir det framfor alt på Østlandet og kanskje i noen fjordstrøk på Vestlandet. Det er tirsdag og onsdag som ligger an til å bli de varmeste dagene, sier statsmeteorolog Magnus Ovhed til Nettavisen mandag.

Han ber folk sjekke varslene om UV-stråling.

– Spesielt i snødekte områder er det viktig med høy solfaktor og solbriller, advarer meteorologene i en Twitter-melding.

– Jeg har ett viktig råd

Ovheds statsmeteorolog-kollega Rafael Escobar Løvdahl er ute med klare råd vedrørende UV-strålingen i Romerikes Blad:

– Jeg har ett viktig råd til romerikingene: Bruk solkrem, sier han til avisa, men rådet gjelder for flere enn de som er bosatt på Romerike.

– Sola tar godt nå. På det UV-nivået vi ligger på nå, skal det ikke mer enn en liten time, så får man skade på huden. Det gjelder å beskytte hud og øyne, sier Escobar Løvdahl.

– Vegetasjon kan lett antennes

Meteorologene har ute farevarsel for lokalt stor gress- og lyngbrannfare Østafjells i områder der det ikke ligger snø.

– Vær forsiktig med åpen ild. Følg myndigheters instruksjoner, lyder anbefalingen på yr.no.

Kommentarer til denne saken