Gå til sidens hovedinnhold

Meteorologen: – Ingen kjempebra uke

Artikkelen er over 1 år gammel

Været i Vestoppland resten av denne uka kan best beskrives som varierende.

Ikke pakk bort solbrillene og solkremen riktig ennå. Vi kan nemlig få ganske så deilig vær neste uke, selv om det ikke er noen tvil om at høsten er på vei.

Det er kjølige drag i lufta, og kaldt om natta. I Valdres har det allerede vært nattefrost. Da har det vært klarvær. Nå som det skyer mer til blir det ikke så kaldt om natta. Dagtemperaturen kan komme over 15 grader, men ikke mye.

– Det blir stort sett bra vær onsdag., men det vil komme noen skyer. På torsdag ettermiddag kommer regnet og det varer inn i fredagen, sier Ingrid Bentzen hos Meteorologisk institutt til OA.

Kan bli hvitt på toppene

Prognosene for lørdagsværet viser en liten bedring, og vi får mye opphold. Har du tenkt deg på fjelltur i helgen, bør du pakke både varmt tøy og regntøy, for der kommer det nedbør. Det kan bli ganske så kjølig om nettene.

– Jeg tror ikke det kommer nok nedbør om natten til at det kommer som snø. I så fall vil det bare drysse så vidt på toppene i fjellet. Slik fortsetter det på søndag, så det er ikke en kjempebra væruke i Vestoppland, sier Bentzen.

Bedre til uka

Nest uke bekrefter meteorologen bedre vær, med mye sol. Da er det et høytrykk på vei.

– Det vil være høstlige temperaturer og gradestokken kommer ikke over 20 grader. Sola kan varme på en lun plass, men det følger ingen hetebølge med dette høytrykket, sier hun.

Temperaturen vil ligge på 15 pluss på dagen. Det kan bli kaldere igjen på natta, og da er det større sjanser for nattefrost.

De siste dagene av sommermåneden august, kan klassifiseres som høst. Meteorologene lar seg nemlig styre av temperatur, ikke kalenderen.

– Vi ser an temperaturen om august fortsatt er en sommermåned. Vi meteorologer følger ikke kalender, men lokale variasjoner og døgnmiddeltemperatur. Er det mellom null og ti grader, er det høst. Det er ingen tvil om at høsten er på vei, men om døgnmiddeltemperaturen havner under ti grader, er fortsatt usikkert, forklarer Bentzen.

Kommentarer til denne saken