(Nettavisen:) Lavtrykk fra Norskehavet og Barentshavet tar med seg nedbør til Norge de nærmeste dagene. Fjellområdene i Sør-Norge, det meteorologene kaller Langfjella, deler landet i to.

Onsdag kommer meteorologene med et oppdatert farevarsel for snø nettopp i disse fjellområdene og i Jotunheimen. Snøvarslet gjelder fram til fredag formiddag.

– Det er ventet perioder med sludd og snø på fjellovergangene over 800 til 1000 meter. Temperaturen og snøgrensa er lavest om natta.

– Kjør etter forholdene

– Beregn noe ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene, lyder oppfordringen på yr.no.

– Det kan være lokalt vanskelige kjøreforhold, heter det videre.

Framover blir det tørt igjen i sør, med unntak av enkelte regnbyger, ifølge prognosene. Våtest blir det nordover i landet, der nedbøren vil falle som snø i høyden.

Varm 17. mai

Etter en helg med vekslende vær over hele landet, skal det lysne opp og bli til dels varmt og sol på 17. mai, ifølge de siste prognosene. Unntaket er store deler av Nord-Norge.

Her blir det nok en gang kaldest og landsdelen får en sur opptakt til 17. mai.

– Det kan hende at folk i nord både vil oppleve sludd og snø på nasjonaldagen, sier statsmeteorolog Rafael Escobar Løvdahl til NTB.

I sør er bildet langt lysere:

– Jeg ser ikke bort fra at vi utpå ettermiddagen 17. mai vil oppleve sol og opp mot 20 grader i Oslo, sier Løvdahl.