Metallco minnes to dyktige kolleger

Det var lagt ned blomster og lys ved Metallco Aluminium i helga.

Det var lagt ned blomster og lys ved Metallco Aluminium i helga. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Metallco-sjefen gir de to døde kollegene Sverre Aandahl (50) og Amrit Adhikari (30) de beste skussmål. 

DEL

Samtidig håper Metallcos ledelse at Kripos-etterforskingen kan gi bedriften svar på hva som gikk galt i den voldsomme eksplosjonen.

– Det er førsteprioritet, sier styreleder Tord Linnerud.

Dronebildene OA tok i helgen viser store ødelegger etter tragedien på Eina fredag morgen.

Men Metallcos ledelse var i helgen likevel mest opptatt av de menneskelige ødeleggelsene. Sverre Aandahl (50) og Amrit Adhikari (30) døde i eksplosjonen på Eina.

Tilbake sitter familier, arbeidskamerater og venner hardt rammet.

Flotte kolleger

Daglig leder Terje Lofthus beskriver de to som dyktige fagpersoner og hyggelige arbeidskamerater.

– Sverre hadde vært ansatt hos oss i cirka 20 år. Han kunne alle oppgaver. Han var dessuten et aktivum for sine omgivelser, et muntrasjonsråd, sier han.

Den siste tiden arbeidet Aandahl som skiftleder. Han var også verneombud. Femtiåringen fra Åndalsnes bodde i Hunndalen sammen med kona. Motorsykler var den store hobbyen.

OMKOM: Sverre Aandahl (50) var en av to ansatte som omkom i eksplosjonen fredag. Han blir minnet som en ressursperson for sine omgivelser.

OMKOM: Sverre Aandahl (50) var en av to ansatte som omkom i eksplosjonen fredag. Han blir minnet som en ressursperson for sine omgivelser. Foto:

Amrit Adhikari (30) i kom til Metallco 1. juli for tre år siden. Han hadde studert ved Høgskolen i Telemark.

– Han håpet på jobb i oljeindustrien. Men oljekrisen kom og det var ikke lett å få jobb som nyutdannet oljeingeniør. Slik kom han til oss, sier Lofthus.

I bedriften jobbet Amrit primært som støper, men han kunne alle oppgaver og han ble brukt til alt.

– En svært flink og hjelpsom person. Han hadde nettopp flyttet til Moelv i Norge med kona og fått permanent oppholdstillatelse, sier Lofthus.

Vil ikke spekulere

Bare døgn etter den tragiske eksplosjonen og brannen vil ikke Lofthus spekulere på årsakene.

– Vi vil la Kripos få undersøke og komme med sin konklusjon før vi tar stilling til årsak. Vi har jo ikke adgang til ulykkesstedet, sier Loftshus.

Det var fem ansatte på jobb da brannen startet. To ansatte ble sendt på sykehus. Skadene etter eksplosjonen beskrives som enorme i pressemeldingen som selskapet Metallco sendte ut lørdag.

– Eksplosjonen har vært svært kraftig og hele bygningsmassen er nærmest blåst bort. Tak og vegger er blitt pulverisert og det er bare et skjelett som står igjen. Verksted og administrasjonsbygg er brent helt ned og et nesten ferdig nybygg i bakkant har fått store skader, skriver konsernsjef Laurie Feinberg i Metallco AS

Artikkeltags